Sievietes uzvelk auto skaņa, nevis dizains (42)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Līdz šim neskaitāmi pētījumi veltīti tam, lai noskaidrotu, kura krāsa automašīnai piestāv vislabāk, kāda auto īpašniekam ir lielākas izredzes tikt pie jauna seksa partnera un tamlīdzīgi. Tagad veikts pētījums, kura rezultāti parāda, ka auto izskatam un krāsai nav nozīmes – visu nosaka motora skaņa.

Kā vēsta "Telegraph," Lielbritānijā veiktā pētījuma autori secinājuši, ka sievietēm patīk ātras mašīnas, bet ne jau "Ferrari", "Maserati" vai "Lamborghini" zemei pieplacinātajam dizainam ir nozīme. Izrādās, ka daudz lielāku lomu sievietes aizkustināšanā spēlē augsto apgriezienu dzinēju radītā skaņa.

Pētījumā tika iesaistīti 40 trusīši - gan sievietes, gan vīrieši. Viņiem tika atskaņoti "Maserati", "Ferrari", "Lamborghini" un "VW Polo" dzinēju skaņas ieraksti, pēc kā tika savākti siekalu paraugi un veikta to analīze, lai noteiktu testosterona līmeni (jo tas augstāks, jo cilvēks uzbudinātāks).

Analīžu rezultāti parādīja, ka pilnīgi visām eksperimentā iesaistītajām dāmām testosterona līmenis strauji paaugstinājās pēc "Maserati" dziesmas atskaņošanas. Vīriešiem turpretim simpātiskāka likusies "Lamborghini" rēkoņa – testosterona līmeņa paaugstinājums novērots 60% gadījumu, kamēr "Maserati" radītais troksnis uzbudinošu iespaidu atstājis tikai uz pusi pētījumā iesaistīto vīriešu.

Nav zināms, kāda bijusi pētījuma dalībnieku reakcija uz "Ferrari" motora dziesmu, turpretim uz "VW Polo" skaņu gan sieviešu, gan vīriešu reakcija bijusi identiska – testosterona līmenis pazemināts un no uzbudinājuma ne smakas.

Nepalaid garām!
Uz augšu