Uralhim kārtējo reizi piešķir vairāk nekā 80 tūkstošus eiro labdarībai

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

AS Vienotā ķīmijas kompānija Uralhim arī šogad, tāpat kā iepriekšējos gadus, turpina atbalstīt labdarības projektus, atvēlot tam vairākus desmitus tūkstošu eiro. Šogad slimu bērnu ārstēšanai uzņēmums, kas ir viena no lielākajām kompānijām minerālmēslu tirgū Krievijas Federācijā un NVS, atvēlējis 50 tūkstošus eiro, bet pārējā summa tiks sadalīta divām vispārizglītojošām skolām Vecmilgrāvī.

Uralhim valdes priekšsēdētājs Dmitrijs Koņajevs uzsver, ka, neapšaubāmi, primāri uzņēmums nodarbojas ar biznesu, taču tikpat svarīgi tam ir piedalīties sabiedrībai svarīgos notikumos un atbalstīt tos, kuriem tas ir nepieciešams, īpaši uzsverot slimu bērnu ārstēšanu, kā arī kultūru un izglītību. «Mūsu darbība Latvijā neaprobežojas vien ar biznesa aktīvu, proti, tirdzniecības uzņēmuma un jūras termināļu attīstīšanu. Uralhim aktīvi atbalsta sociālās un kultūras iniciatīvas,» saka Koņajevs. Kompānija jau ceturto gadu pēc kārtas sadarbojas ar labdarības fondiem un skolām, piešķirot ievērojamus līdzekļus Latvijas sociālajam darbam, bērnu fondiem, vispārizglītojošām iestādēm un kultūras pasākumiem.

Parakstot līgumu ar labdarības fondu Ticība, cerība, mīlestība, Koņajevs priecājās, ka ar fonda starpniecību ir bijis iespējams palīdzēt tik daudz bērniem nokļūt pie labākajiem ārstniecības speciālistiem Krievijā, saņemt ārstēšanu un rehabilitāciju. Pērn fonds ar Uralhim ziedojumu palīdzēja 31 bērnam, noorganizējot bērnu no Latvijas izmeklēšanu, ārstēšanu un rehabilitāciju Sanktpēterburgas klīnikās. Turklāt, kā norādīja fonda vadītājs Aleksejs Koļins, uzņēmums arī operatīvi spējis sniegt atbalstu ar papildu ziedojumu situācijā, kad izrādījies, ka kāda bērna ārstēšanai nepieciešami prāvāka summa. Šogad labdarības fonds plāno sniegt medicīnas palīdzību vēl 20 cilvēkiem, kā arī atjaunot autoparku, iegādājoties jaunu mikroautobusu braucieniem uz Krievijas klīnikām. Tāpat fonds Ticība, cerība, mīlestībai iecerējissarīkot labdarības akciju «Uzdāvini bērnam Ziemassvētkus», kuras ietvaros pērn spēja apsveikt 250 bērnus.

Pa 16 tūkstošiem eiro šogad saņems Rīgas 31.vidusskola, kur mācības notiek latviešu valodā, kā arī Rīgas 46.vidusskola ar krievu mācību valodu. Šīs skolas labdarības darbam izvēlētas, jo atrodas vistuvāk Uralhim terminālim Vecmilgrāvī. Kā stāsta Rīgas 31.vidusskolas direktore Iveta Stivriņa, uzņēmuma piešķirtie līdzekļi pērn ļāva pilnībā atjaunot fizikas kabineta aprīkojumu, kā arī iegādāties projektorus un interaktīvo tāfeli. Šogad plānots iegādāties jaunu aprīkojumu dabaszinību kabinetam, kā arī audio aparatūru aktu zālei.

Foto: Publicitātes foto

Rīgas 46.vidusskola piešķirtos līdzekļus iepriekšējos gados izmantoja ķīmijas kabineta un ķīmijas laboratorijas remontam, mūsdienīga aprīkojuma un mēbeļu iegādei šīm telpām, kā arī vairāk nekā puse mācību kabinetu ir aprīkotas ar interaktīvām tāfelēm, projektoriem un portatīviem datoriem. «Īpaši esam pateicīgi par palīdzību jauna skolas autobusa iegādē. Šogad plānojam finansiālo atbalstu novirzīt dabaszinātņu laboratorijas izveidošanai, tās aprīkošanai ar mūsdienīgu aprīkojumu un mēbelēm, lai ķīmijas, bioloģijas, fizikas un dabaszinību skolotāji kopā ar skolēniem varētu veikt sarežģītus eksperimentus, laboratorijas un diagnostikas darbus, kā arī zinātniskās pētniecības un projektu darbību,» skaidro skolas direktors Boriss Antonovs.

Katru gadu uzņēmums Latvijā sociāliem un labdarības mērķiem atvēl vairākus simtus tūkstošus eiro. Tāpat kā Krievijā, arī LatvijāUralhim prioritāte ir tie labdarības projekti, kas saistīti ar atbalstu bērniem, smagi slimu bērnu ārstēšanu un rehabilitāciju, palīdzību izglītības iestādēm, kā arī mākslas un kultūras projektu finansēšana. Pateicoties Uralhim atbalstam, Latvijā pirmo reizi uzstājās Marijas teātra simfoniskais orķestris un baleta trupa, Mihaila Pļetņova vadītais Krievijas Nacionālais orķestris, Igora Moisejeva Krievijas valsts akadēmiskais tautas dejas ansamblis, norisinājās Marijas teātra operas «Apburtais ceļinieks» pirmizrāde, bet šonedēļ Dailes teātrī notika Jevgeņija Vahtangova Maskavas Akadēmiska teātra viesizrādes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu