TESTS: Kā atrast vispiemērotāko putekļusūcēju?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielā pavasara mājas tīrīšana ir klāt. Jāmazgā, jāslauka, jāizpurina putekļus no stūriem un kaktiem, lai viss spīd un laistās, lai elpot vieglāk, lai pavasarim prieks mājās ienākt. Nu protams, par mājas tīrīšanu jārūpējas arī ikdienā, neatkarīgi no pavasara vai iknedēļas putekļiem. Lai vai kādu tīrīšanu esam iecerējuši veikt - jautājums ir un paliek – kā to izdarīt visefektīvāk, ātrāk un labāk.

Kādam jābūt ideālam putekļusūcējam/slotai/putekļu lupatai vai kam tamlīdzīgam, kas palīdz sakopt māju:

M: Putekļsūcējam jāprot sūkt putekļus un izskatīties pēc plastmasas kārbas, kas skaļi rūc.

S: Putekļu sūcējam, manuprāt, ir jābūt klusam, kompaktam, jaudīgam un ergonomiskam.

A: Putekļusūcējam ir jābūt klusam.

S: Vienkārši lietojamam un kopjamam arīdzan.

U: Ir foršāk, ja tam sūcējam iekšā ir tas spainītis, nevis maiss, jo, kad no tā maisa visu dabū ārā, tad atkal jāsūc māja.

S: Jā, lai kopjot nav jāgramstās gar atkritumiem (tika lietots daudz stiprāks vārds) un vispār, putekļusūcējs tos putekļus varētu vienkārši apēst, lai nav jāčakarējas cilvēkiem.

I. Man nav vietas, kur nolikt, kad jāizņem putekļusūcēju, visu māju jāpārbīda, vajag tādu, kas daudz vietas neaizņem.

U: Rūcot jāspēj izrūkt Bēthovenu vai vismaz Bahu!

M: Jābūt melnam .

Tātad, noskaidrojuši dažas praktiskas un ētiski emocionālas prasības putekļusūcējam, esam atpakaļ pie uzdotā jautājuma: «Kādu palīgu izvēlēties, lai visefektīvāk, ātrāk un labāk iztīrīt māju?»

Neapšaubāmi - izvēlēties labu, tehniski jaudīgu tehniku, kas kaut nedaudz apmierinātu visas prasības un vajadzības. Tādu burvju slotu – lai tā mazgātu un tīrītu, nebūtu jāpiņķerējas ar garu vadu, varētu iztīrīt ne tikai paklāju, (kur mazais puika nupat mēģināja saprast, kas īsti ir iekšā puķupodā), bet arī kaktu aiz un virs ledusskapja (kur mazais puika bija izmēģinājis savus basketbolista talantus dažādu sīku priekšmetu tāl un augstmešanā), var iznest ārā un iztīrīt mašīnu vai sēžamo pufu dārzā. Labi, ja ne tikai putekļus izsūktu, bet arī grīdu izmazgātu.

Piekritīsiet, dāmas un kungi, tīrīšana aizņem daudz laika, dažkārt tā ir apnicīga, tāpēc ir svarīgi, cik gudrus palīgus izvēlēties.

Šodien mēs testējam Philips PowerPro Aqua Spieķa tipa putekļusūcēju.

Šī putekļusūcēja pazīmes - ir ērts lietošanā, tas ir kā slota - augsts un šaurs, kompakts, aizņem maz vietas, izjaucams, viegli izbērt netīrumus, bez vada, ne tikai sūc putekļus, bet arī veic mitro uzkopšanu - mazgā cietus grīdas segumus.

Trīs eksperti no «Apollo» komandas izmēģināja Philips PowerPro Aqua Spieķa tipa putekļusūcēju un deva savu vērtējumu.

Santa komentē savu pieredzi ( mājās bērni un suns):

Mūsu dzīves ritms ir ļoti straujš, mēs, visa ģimene, dienu pavadam ārpus mājas darbā, skolā un bērnudārzā.

Vakarā, kad ierodamies mājās, ķeramies pie visiem darbiem – gatavojam vakariņas, sagatavojam lietas nākamajai dienai u.t.t.

Gadās, ka kaut kas ir izbiris, kaut kas izlijis, kā jau tas mēdz notikt mājās, kurās ir bērni un suns.

Tādos brīžos es ņemu palīgā Philips putekļu sūcēju. Ar vienu vēzienu es varu uzsūknēt putekļus un mazgāt grīdu! Rezultātā tieku pie tīras grīdas pāris minūšu laikā. Vēl man patīk, ka varu šo ierīci uzlādēt līdzīgi kā mobilo telefonu un uzkopšanas laikā nav jāvelk līdzi vads, kā arī, ka varu to ērti novietot jebkurā vietā, jo tai nav vajadzīgs nekāds atbalsts.

Nepārprotami, pluss ir tas, ka nav jāpērk speciāli putekļu maisi, tvertni ir iespējams vienkārši izmazgāt.

Ja kādā plauktā vai automašīnā izbirušas kādas drupačas vai sakrājušies putekļi, izmantoju šī putekļu sūcēja «mazo versiju», kuru viegli atvienoju no korpusa.

Arī bērnam šis aparāts ir izraisījis interesi, grib palīdzēt, ko arī ļauju, jo šis putekļus sūcējs tiešām ir viegls un nav vadu, kuros būtu iespējams sapiņķerēties.

Kopumā – ļoti patīk.

Anete komentē savu pieredzi:

Man jau no sākuma ļoti patika Philips putekļu sūcēja forma un fakts, ka tam nav vada! Kolosāli - super slota!

Putekļu sūcēju man nākas izmantot diezgan bieži, jo man mājās ir kaķis

ar krāšņu kažoku, līdz ar uzkopšana nepieciešama katru dienu. Ja kādu

dienu izlaižu, tad pa grīdu pārvietojas pūku un putekļu veidojumi, kas ir

līdzīgi stepēs ripojošajiem krūmiņiem :)

Forši, ka atnākot no darba, varu paķert Philips sūcēju un veikli apkarot

klaiņājošās pūkas/putekļus.

Bez tam slotai ir noņemams mazais rokas putekļu sūcējs, kas ir ļoti

ērti, ja nepieciešams ātri izsūknēt šauras vietas, savākt drupačas

virtuvē vai iztīrīt auto salonu.

Vienvārdsakot, labs palīgs ikdienas solī.

Svetlanas pieredze (divi mazi bērni, trīsistabu dzīvoklis):

Uzreiz saku, ka patika, bet patika kā lielā putekļusūcēja palīgs. Par šo Philips slotu es esmu priecīga, tā man patīk formas ziņā, tāpēc, ka nav vada, bet var vienkārši uzlādēt. To var pārvērst par nelielu rokas putekļusūcēju un ar to ērti var veikt nelielus uzkopšanas darbus.

Man ģimenē ir mazi bērni, viņi mēdz izbērt sausas, birstošas lietas un izliet šķidrumus, tas gadās bieži, tad es ņemu šo burvju slotu un ātri satīru.

Šī slota ir lieliska tāpēc, ka varu ātri un ērti satīrīt ikdienā un man nav jāizņem lielais putekļusūcējs no skapja, ko visticamāk es nedarītu, saslaucītu tāpat, bet šis ir parocīgs darbarīks.

Ērta slota, iesaku mammām ar maziem bērniem!

Materiāls ir sagatavots sadarbībā ar «Philips»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu