Šleseru vienbalsīgi ievēl par LPP/LC vienīgo priekšsēdētāju (290)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien partijas LPP/LC kongresā par partijas vienīgo priekšsēdētāju vienbalsīgi tika ievēlēts Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers.

Atbilstoši domes sēdē lemtajam, partijas nodaļas bija izvirzījušas 56 valdes locekļa amata kandidātus, no kuriem partijas valde vēlēšanām kongresā izvirzījusi 20 kandidātus, kas bija guvuši lielāko nodaļu atbalstu. Nodaļas bija izvirzījušas divus partijas priekšsēdētāja amata kandidātus - Šleseru un Saeimas LPP/LC frakcijas priekšsēdētāju Andri Bērziņu, no kuriem valde ievēlēšanai kongresā virzīja tikai Šleseru, jo Bērziņš savu kandidatūru atsauca.

Līdz šim partijai bija divi līdzpriekšsēdētāji - Šlesers un ekspremjers Ivars Godmanis.

Savā uzrunā pēc ievēlēšanas Šlesers uzsvēra, ka LPP/LC galvenais uzdevums ir "gatavoties valsts pārņemšanai". Šlesers pauda gatavību ne tikai uzņemties partijas vadību, bet arī veidot valdību, kas pārņems varu valstī vai nu tūlīt pēc 2010.gada budžeta pieņemšanas, vai arī pēc 10.Saeimas vēlēšanām.

Partijas jaunais priekšsēdētājs aicināja visus partijas ierindas biedrus aktīvi iesaistīties kopīgā darbā, lai pēc nākamajām Saeimas vēlēšanām LPP/LC atkal kļūtu par premjera partiju. Politiķis uzsvēra, ka ir jānostiprina partijas reģionālās nodaļas, kurās jābūt arī spēcīgām jaunatnes organizācijām. LPP/LC reģionālajiem līderiem esot jākļūst par visas valsts līderiem.

Kā vienu no tuvākajiem mērķiem LPP/LC līderis izvirzīja vismaz 10 000 cilvēku iesaistīšanu partijas rindās. Patlaban partijā ir 3928 biedri. No izvirzītajiem 324 delegātiem šodien uz kongresu bija ieradušies 267 cilvēki.

Darbam LPP/LC valdē reģionālās nodaļas bija nosaukušas 57 kandidātus, no kuriem līdzšinējā valde bija izraudzījusies 20. Šlesers skaidroja, ka, viņaprāt, partijas valdē galvenokārt ir jāievēl tādi biedri, kuriem vēlētāji jau ir dāvājuši uzticību, ievēlot kādās vēlēšanās. Šlesers zināmā mērā pārsteidza kongresu, paziņojot, ka no 20 potenciālajiem valdes locekļiem viņš atbalsta tikai 15, par kuriem aicināja balsot atklāti, kas izraisīja neapmierinātību, tāpēc valde tomēr tiek vēlēta aizklāti.

Šlesers kongresā pauda gatavību uzņemties valdības vadīšanu vēl līdz 10.Saeimas vēlēšanām un jau nosauca iecerēto ministru vārdus.

Šlesers pauda viedokli, ka 2010.gada valsts budžets, lai cik slikts tas arī būtu, ir noteikti jāpieņem, lai nesarežģītu attiecības ar starptautiskajiem aizdevējiem, bet pēc budžeta pieņemšanas Valda Dombrovska (JL) valdībai, pēc politiķa domām, ir iespējami ātri jādemisionē, jo neesot jēgas turpināt veģetēt, nepiedāvājot reālu programmu valsts izvešanai no krīzes.

Šlesers paziņoja, ka ir gatavs uzņemties valdības veidošanu pēc 10.Saeimas vēlēšanās, kurās LPP/LC cer iegūt pietiekami daudz mandātu, lai kopā, vēlams, tikai ar vienu partiju varētu izveidot valdību. Ja Valsts prezidents uzticētu veidot valdību vēl pirms vēlēšanām, viņš labprāt uzņemtos arī to un radikāli samazinātu ministriju skaitu.

Komentāri (290)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu