Fiat un Chrysler Itālijas rūpnīcā investēs miljardu eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Itālijas autoražotājs "Fiat" un tā partnerkompānija - ASV "Chrysler" - plāno investēt vairāk nekā vienu miljardu eiro (702,8 miljonus latu) vēsturiskā automašīnu rūpnīcā Itālijas ziemeļu pilsētā Turīnā, teikts piektdien publiskotajā uzņēmuma paziņojumā.

"Plāns paredz kopuzņēmuma izveidi starp "Chrysler" un "Fiat", lai uz Turīnu no ASV nogādātu jaunu platformu automašīnu un vieglo apvidus automobiļu ražošanai "Jeep" un "Alfa Romeo" zīmoliem," norādīja "Fiat".

"Investīciju apjoms veido vairāk nekā vienu miljardu eiro, kas sadalīts starp "Fiat" un "Chrysler"," vēsta kompānija.

Abas kompānijas gatavojas saražot līdz pat 280 000 automašīnu gadā "Fiat" lielākajā rūpnīcā, kurā nodarbināti aptuveni 12 000 cilvēku.

"Fiat" jau šā gada sākumā paziņoja, ka līdz 2014.gadam plāno investēt 20 miljardus eiro (14,05 miljardus latu), lai dubultotu ražošanas apjomu valstī, taču aicinājusi arodbiedrības reformēt darbinieku līgumus rūpnīcu konkurētspējas uzlabošanai.

Kā ziņots, pagājušajā gadā "Fiat" paziņoja par stratēģiskās alianses izveidošanu ar ASV autobūves uzņēmumu "Chrysler".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu