Krievijas armija joprojām bombardē objektus visā Gruzijā (13)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Konflikts starp Gruziju un Krieviju turpina saasināties. Pagājušajā naktī Gruzijas spēki atkal apšaudījuši Dienvidosetijas pilsētu Chinvali, bet Krievijas iznīcinātāji veikuši uzlidojumus vairākām pilsētām un mērķiem Gruzijas teritorijā. Bombardēšana bijusi arī galvaspilsētas Tbilisi pievārtē un separātiskā Dienvidosetijas reģiona pierobežā. Krievijas spēki turpina koncentrēties arī otrajā separātiskajā reģionā Abhāzijā.

Kārtējais vardarbības uzliesmojums noticis pretrunā ar Gruzijas vakardienas apņemšanos ievērot pamieru un starptautiskās sabiedrības aicinājumiem Krievijai izbeigt vardarbību.

Gori pilsēta, kas atrodas pie Dienvidosetijas robežas, kārtējo reizi cietusi vissmagāk. Uzaustot gaismai, vietējie iedzīvotāji pauda sašutumu par notiekošo.

Gruzija apgalvo, ka Krievijas iznīcinātāji naktī veikuši vērienīgus uzlidojumus objektiem Gruzijas teritorijā, tostarp raķešu bāzei un radaru stacijai galvaspilsētas Tbilisi pievārtē.

Spriedze pieaug arī otrā Gruzijas separātiskajā reģionā Abhāzijā. Tur izvietoto Krievijas spēku komandieris pieprasījis Gruzijas karavīru izvākšanos no Kodori aizas. Abhāzijā izvietoti apmēram 9000 Krievijas karavīru. Daļa no viņiem ieņēmuši policijas iecirkņus Gruzijas rietumpilsētā Zugdidi, kas atrodas pie Abhāzijas reģiona, jo gruzīnu policisti atteicās atbruņoties.

ANO Bēgļu aģentūra aicinājusi konfliktā iesaistītajām pusēm padomāt par civiliedzīvotājiem un izveidot drošu koridoru vairākiem desmitiem tūkstošu cilvēku, kas nonākuši krustugunīs un vēlas pamest karadarbības zonu.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu