Ministri neatteiksies no kompensācijām (48)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece ("Vienotība") neplāno atteikties no 1947 latu lielās kompensācijas, kas viņai pienākas par neizmantoto atvaļinājumu, strādājot Valda Dombrovska ("Vienotība") iepriekšējā valdībā.

Kā informēja Mūrnieces padomniece Kristīne Liepa, ministre pusotru gadu nav bijusi atvaļinājumā un uzskata, ka par to viņa ir pelnījusi saņemt likumā paredzēto kompensāciju.

Valdība otrdien, 23.novembrī, no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķīra 28 502 latus kompensāciju izmaksai darbu atstājušajiem ministriem un konsultatīvajiem darbiniekiem.

Līdzekļi nepieciešami Valsts kancelejai, lai nodrošinātu kompensāciju izmaksu Ministru kabineta locekļiem, beidzot pildīt amata pienākumus, atlaišanas pabalstu izmaksai Ministru prezidenta biroja darbiniekiem un kompensāciju izmaksai par neizmantotajām atvaļinājuma dienām (tostarp darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas).

Bijusī un esošā iekšlietu ministre Mūrniece par neizmantoto atvaļinājumu saņems 1947 latus,

bijušais kultūras ministrs Ints Dālderis ("Vienotība") saņems 1789 latus,

bijušais satiksmes ministrs Kaspars Gerhards (TB/LNNK) saņems 2205 latus,

bijusī izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe (ZZS) - 2205 latus,

bijušais aizsardzības ministrs Imants Viesturs Lieģis ("Vienotība") - 973 latus,

bijušais finanšu ministrs Einars Repše ("Vienotība") saņems 4149 latus, no kuriem 2431 lats ir neizmantotā atvaļinājuma kompensācija.

Bijušais veselības ministrs Didzis Gavars saņems 2446 latus, bet

bijušais ārlietu ministrs Aivis Ronis saņems 2530 latus.

Darbu atstājušais premjera padomnieks Gints Freimanis saņems 2172 latus, bet bijušais padomnieks Jānis Bordāns - 1624 latus.

Tāpat uzkrāto un neizmantoto atvaļinājumu - 992 latus - naudā izņems esošā premjera preses sekretāre Līga Krapāne.

Finanšu ministram normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā būs jāinformē Saeima par apropriācijas palielināšanu budžeta programmā "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" 28 502 latu apmērā un, ja Saeimas komisija neiebilst pret apropriācijas palielināšanu, jāpalielina likumā "Par valsts budžetu 2010.gadam" noteiktā apropriācija budžeta programmā "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

Komentāri (48)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu