Žvingulis vai muguras problēmas? Junkers NATO samitā nofilmēts streipuļojam (6)

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: STEPHANIE LECOCQ / EPA

Eiropas Komisijas (EK) prezidentam Žanam Klodam Junkeram bijusi nepieciešama citu līderu palīdzība, lai noturētu līdzsvaru un spētu noiet taisni šonedēļ notikušajā NATO samitā, kas sociālajos medijos izraisījis spekulācijas, ka Junkers bijis manāmā alkohola reibumā. Tomēr, kā raksta raidorganizācija BBC, Junkers cieš no muguras problēmām un viņu tajā pašā vakarā vakariņu zālē ieveda ratiņkrēslā.

EK prezidents tika vairākas reizes nofilmēts streipuļojam un zaudējam līdzsvaru pirms NATO samita vakariņām trešdien. Junkera gaita bija tik nestabila, ka Somijas prezidentam Sauli Nīnistem un Ukrainas prezidentam Petro Porošenko nācās viņu pieturēt, lai viņš nepakristu. Arī Nīderlandes premjerministrs Marks Rite sniedza palīdzīgu roku Junkeram.

63 gadus vecais Junkers arī agrāk redzēts grīļojamies oficiālos pasākumos, ko viņš skaidrojis ar medicīniska rakstura problēmu.

Junkers parasti nekomentē jautājumus par savu veselību, bet ir atklājis, ka sirgst ar išiasu. Šīs slimības simptomi ir asas sāpes muguras lejasdaļā un kājās, bet smagākos gadījumos išiass var izraisīt muskuļu vājumu vai jušanas traucējumus.

Portugāles premjerministrs Antoniu Košta ceturtdien sacīja, ka Junkers sūdzējies par sāpēm mugurā.

«Cik es zinu, viņam nav nopietnu veselības problēmu, bet jau labu laiku ir muguras problēmas,» sacīja Rite, piebilstot, ka reizēm Junkeram uznākot sāpju lēkmes.

Junkera pārstāvji atteikušies komentēt šo gadījumu, atsaucoties uz nepieciešamību aizsargāt Junkera privātumu.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu