Panamas policija veic kratīšanu «Mossack Fonseca» birojos

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Panamas policija otrdien veikusi kratīšanu tā dēvēto Panamas dokumentu skandālā iesaistītās juridiskās firmas «Mossack Fonseca» birojos. Prokuratūras paziņojumā teikts, ka policija kopā ar organizētās noziedzības apkarošanas vienību veikusi kratīšanu bez incidentiem vai citiem starpgadījumiem.

Jau vēstīts, ka no «Mossack Fonseca» datu centra tika nopludināti 11,5 miljoni nodokļu dokumentu, kuros redzams, ka šī firma palīdzējusi pasaules politiķiem un slavenībām slēpt savu mantu no nodokļu iestādēm.

«Panamas dokumenti» izraisīja plašu skandālu, kas jau novedis pie Islandes premjerministra Sigmundura Davida Gunnlaugsona atkāpšanās, bet Lielbritānijas premjerministrs un Konservatīvo partijas līderis Deivids Kamerons publiskojis datus par pēdējos septiņos gados samaksāto ienākuma nodokli.

Tikmēr Ķīna rūpīgi cenzē interneta forumus un medijus, lai novērstu līderiem tuvu stāvošu personu vārdu parādīšanos saistībā ar «Panamas dokumentiem», bet Krievijas prezidents Vladimirs Putins, kura līdzgaitnieki minēti šajos dokumentos, paziņojis, kā tas viss esot ASV sazvērestība pret viņu.

Tajā pašā laikā daudziem turīgajiem pilsoņiem Austrālijā, Francijā, Indijā, Meksikā, Peru, Spānijā un citviet pasaulē draud izmeklēšanas aizdomās par izvairīšanos no nodokļu maksāšanas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu