Lāgerfelds saņem balvu par mūža sasniegumiem modes industrijā video

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pasaulslavenais dizainers Karls Lāgerfelds Berlīnes Modes nedēļas laikā sestdien ieguva balvu par mūža sasniegumiem modes industrijā.

Ar sev raksturīgo sirmo zirgasti, augsto apkakli un tumšajām saulesbrillēm 74 gadus vecais vācu modes mākslinieks ieradās uz "Elle Fashion Star" balvas pasniegšanas ceremoniju pacilātā garastāvoklī.

"Mūža? Es vēl neesmu miris. Pagaidām vēl nav tik ļauni. Nē, es gribēju teikt, ka tas patiešām ir ļoti jauki. Žurnāla "Elle" vācu izdevums ir tiešām labs, tā kolektīvs ir lieliski cilvēki. Esmu par to laimīgs. Domāju, ka tas ir glaimojoši," sacīja Lāgerfelds, kurš balvu saņēma no supermodeles Klaudijas Šīferes rokām.

Cits vācu modelētājs Mihaels Mihalskis, kas piektdien Modes nedēļā prezentēja savu jauno tērpu kolekciju, sacīja, ka tieši Lāgerfelds viņu iedvesmojis pievērsties dizainera arodam.

"Esmu bijis Lāgerfelda fans kopš zēna vecuma. Es izaugu laukos, un mans logs uz pasauli bija žurnāls "Stern". Trīspadsmit gadu vecumā es izlasīju rakstu par to, ka viņš ir vecākais modes nama "Chloe" dizainers, un šis raksts mani tik ļoti apbūra, ka es arī nolēmu kļūt par modes mākslinieku," teica Mihalskis.

Saņemot balvu, Lāgerfelds izskatījās prieka pārņemts.

"Man slikti padodas pateicības un runu teikšana. Man padodas tikai tukša tērzēšana un vārdu spēles. Taču patiesībā mēs te esam pulcējušies nevis manis dēļ, bet tāpēc, lai svinētu žurnāla "Elle" divdesmit gadu jubileju un visas organizācijas dēļ, "Burda" ģimenes, pie kuras piederat arī jūs. Turklāt man "Elle" 20 gadi ir gandrīz vai tik pat svarīgi kā visas citas manas lietas, kuras es pazīstu pārāk labi," skatītājiem sacīja dizainers.

Lāgerfelds ir viena no vissvarīgākajām modes pasaules personībām, un vairākus gadu desmitus viņš ir atradies savas profesijas virsotnē. Viņš ir slavens ar saviem neparastajiem tērpiem, ko radījis "Chanel" un citiem populāriem modes namiem. Viņa radītos tērpus valkājušas daudzas slavenības, tostarp tādas popzvaigznes kā Madonna un Kailija Minoga.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu