ASV: Zikas vīruss ir briesmīgāks, nekā sākotnēji domāts

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV ierēdņi izteikuši pieņēmumu, ka Zikas vīrusa izplatība un ietekme varētu būt ievērojami nopietnāka nekā sākotnēji gaidīts.

Kā vēsta BBC, Enna Šuhārta no Slimību kontroles un novēršanas centra paziņojusi, ka viss, ko ASV valdība zina par Zikas vīrusu, ir daudz nopietnāk, nekā tika pieļauts agrāk. Pēc viņas vārdiem, vīruss ir saistīts ar daudz plašākiem defektiem jaundzimušajiem.

Tāpat pastāv bažas ka moskīti, kuri pārnēsā Zikas vīrusu, potenciāli var sākt izplatīties arī 30 ASV štatos.

Pašreizējais Zikas vīrusa uzliesmojums sākās Brazīlijā pirms gandrīz gada. «Būtībā viss, ko mēs domājām par šo vīrusu, patiesībā ir vēl drausmīgāk,» teica Šuhārta.

Iepriekš ASV prezidents Baraks Obama lūdzis Kongresu iedalīt 1,8 miljardus cīņai ar šo vīrusu. Pašlaik ASV cīņai ar Zikas vīrusu izmanto naudu, kas palikusi pāri no Ebolas vīrusa apkarošanai paredzētajiem līdzekļiem.

Februārī Teksasas štatā ASV tika ziņots par pirmo Zikas vīrusa gadījumu ASV. Toreiz cilvēks saslima seksuāla kontakta dēļ, nevis moskīta koduma dēļ.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu