Cirka mākslinieki Čirkovi saņems balvu "Mūža ieguldījums"

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pirmo gadu Daugavpils pašvaldība Latvijas Republikas proklamēšanas dienai veltītajā svinīgajā pasākumā pasniegs balvu "Mūža ieguldījums" To saņēma Kultūras pils cirka mākslinieki Marija un Jevgeņijs Čirkovi.

Kopš 1987. gada Jevgeņijs un Marija Čirkovi vada bērnu cirka studiju "Jaunība", izaudzinājuši vairākas cirka mākslinieku paaudzes. Čirkovu skolnieki ir kļuvuši par daudzu prestižu konkursu laureātiem. Daudzi audzēkņi strādā Rīgā un Maskavā, bet dažu cirka karjera veiksmīgi attīstās Rietumeiropā un ASV. Cirka studija "Jaunība" dažādos starptautiskos festivālos un konkursos demonstrē augstu meistarību, tādējādi popularizējot Daugavpili Latvijā un pasaulē. Pirms četriem gadiem viņi pilsētā iedibināja jaunu tradīciju, ik gadu Daugavpilī noris starptautiskais jaunatnes cirka festivāls "Parad Alle".

Par ieguldījumu Daugavpils attīstībā un sasniegumiem 2010. gadā pašvaldība nolēmusi pasniegt apbalvojumu "Gada balva", kas tiek piešķirta sešās nominācijās. Balvai bija pieteiktas 25 kandidatūras, kuras izvērtēja apbalvošanas piešķiršanas padome.

Galveno balvu – goda zīmi "Zelta lilija" saņems seši nominanti, kuriem to pasniegs svinīgajā pasākumā 17. novembrī. Taču šajā pasākumā tiks sumināti arī pārējie balvām izvirzītie kandidāti.

Nominācijā "Izglītība" Gada balva tiek piešķirta ERAF līdzfinansētā projekta "DU studiju programmu kvalitātes uzlabošana un vides pieejamības nodrošināšana" idejas iniciatīvas grupai – DU rektoram, profesoram Arvīdam Barševskim un DU Zinātņu daļas vadītājam, as. profesoram Edmundam Tamanim.

Nominācijā "Kultūra" balvu saņems Daugavpils teātra aktrise Alda Krastiņa.

Nominācijā "Sports" Gada balva tiks pasniegta sportistei Anastasijai Grigorjevai. Nominācijā "Tautsaimniecība" balva piešķirta SIA "Belmast" valdes priekšsēdētājam A. Jurkanam-Jurganam. Nominācijā "Veselības aizsardzība un sociālā aprūpe" balva piešķirta SIA "Daugavpils psihoneiroloģiskā slimnīca" valdes priekšsēdētājai Olgai Sokolovai.

Nominācijā "Sabiedriskā darbība" balva piešķirta Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Daugavpils iecirkņa kārtības policijas nodaļas vecākajam inspektoram Artūram Davidovam.

Nominācijā "Izglītība" tika izvirzīta arī J. Raiņa Daugavpils 6. vidusskolas direktore Larisa Koževņikova, Daugavpils pilsētas izglītības darbinieku arodorganizācijas priekšsēdētāja Anna Junele un Saskaņas pamatskolas direktore Antonija Lukjanska. Nominācijā "Kultūra" tika izvirzīta arī Latgales Centrālās bibliotēkas komplektēšanas un apstrādes nodaļas vadītāja Zenona Tihomirova, Tautas lietišķās mākslas studijas "Klūga" vadītājs Viktors Kuhaļskis, pedagoģe un bērnu dzejas grāmatu autore Lidija Vasaraudze un Daugavpils tautas teātra "Iskateļ" vadītājs Jurijs Losevs.

Nominācijā "Sports" tika izvirzīts arī sportisti Artjoms Žerebkovs un Maksims Bogdanovs. Nominācijā "Tautsaimniecība" tika izvirzīta arī SIA "DDzKSU" izpilddirektore Valentīna Dedele, SIA "DDzKSU" abonentu nodaļas operatore Vija Abrazeviča, SIA "Antaris" mazumtirdzniecības vadītāja Nadežda Kozlova un SIA "Antaris" konditorejas fabrikas "Mora" maiņas meistare Olga Karpušenko. Nominācijā "Veselības aizsardzība un sociālā aprūpe" vēl tika izvirzīta Daugavpils Sociālo lietu pārvaldes informācijas, supervīzijas, apmācības, attīstības un projektu nodaļas vadītāja Svetlana Gavrilova. Savukārt, nominācijā "Sabiedriskā darbība" tika izvirzīta arī projekta "Hello, Daugavpils" producentu grupa Artūrs Duboks, Inna Plavoka un Sergejs Karatejevs, Latvijas Sarkanā krusta brīvprātīgā Irēna Makarova, pedagogs un rakstnieks Aleksejs Guziks, Daugavpils radošās inteliģences asociācijas "Dina Art" valdes loceklis un rakstnieks Staņislavs Volodjko un Daugavpils pilsētas skolēnu parlaments.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu