Druviete izprot IZM vēlmi publiskot skolotāju algas, tomēr brīdina par iespējamām negatīvām sekām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) iecere internetā publiskot pedagogu atalgojumu apstiprinās krasās atalgojuma atšķirības nozarē, uzskata bijusī izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete (V).

Druviete pauda, ka IZM iecere no likumdošanas skatupunkta ir saprotama, jo budžeta izlietojumam ir jābūt skaidram un caurskatāmam. Vienlaikus viņa pauda, ka šādai rīcībai ir jābūt pārdomātai un izsvērtai, izvairoties no iespējas negatīvi ietekmēt pedagogu darbu, jo ikviens skolēns varēs uzzināt, cik saņem katrs viņu mācošs skolotājs.

LETA jau ziņoja, ka piektdien, 5.decembrī, valdības ārkārtas sēdē plānots izskatīt IZM sagatavotos grozījumus Izglītības likumā, kas paredz pedagogu algu publiskošanu, tādējādi padarot atklātu valsts budžeta izlietojumu pedagogu darba samaksas nodrošināšanā.

Izglītības likuma grozījumi paredzētu internetā publicēt pedagogu vārdu un uzvārdu, amatu, kā arī saņemtās algas apjomu. Grozījumu anotācijā uzsvērts, ka «demokrātiskas valsts pārvaldes funkcionēšanas neatņemama pazīme ir tās pārskatāmība un informācijas par valsts budžeta līdzekļu izlietojumu pieejamība». Tāpēc, lai nodrošinātu valsts budžeta mērķdotācijas valsts, pašvaldību un privātpersonu dibināto izglītības iestāžu pedagogu darba samaksai, izlietojuma pārskatāmību, kontroli un sabiedrības informētību, būtu jāpublisko pedagogu algas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu