Melnādainās modeles modes pasaulē tiekot diskriminētas (15)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Melnādainās modeles modes pasaulē tiek diskriminētas, tā uzskata slavenā britu modele Naomi Kempbela. Lai pievērstu uzmanību šim jautājumam, modes žurnāla "Vogue" Itālijas izdevums jūlija numurā izmantojis tikai melnādainās modeles.

Jau vairākus gadus Naomi Kempbela, kura modes biznesā darbojas jau divdesmit gadus, sūdzas, ka daudzi dizaineri dod priekšroku modelēm ar gaišu ādu. Kā piemēru viņa min pēdējo augstās modes nedēļu Parīzē, kur modes demonstrēšanā piedalījusies tikai viena melnādaina modele.

Naomi Kempbela, modele: "Es esmu ļoti pateicīga par savu karjeru, tomēr satraucos par meitenēm, kas nāks pēc manis, par iespējām, ko viņas saņems, par veidu, kā ar viņām apietas. Un tas ir viens no iemesliem, kāpēc es daru to, ko daru.”

Atsaucoties uz Kempbelas aicinājumiem, pazīstamā modes žurnāla "Vogue" Itālijas izdevums jūlija numurā iekļāvis tikai melnādainās modeles, aktierus un dziedātājus, tajā skaitā Kempbelu, Tairu Benksu un citas slavenības.

Žurnāla redaktore, norādot, ka cer kaut nedaudz palīdzēt cīnīties pret diskrimināciju, atzīst, ka viņu iedvesmojusi ne tikai Kempbela, bet arī Amerikas Savienoto Valstu prezidenta amata kandidāta Baraka Obamas panākumi, kurš varētu kļūt par pirmo melnādaino ASV prezidentu.

Tomēr, kā atzīst modes biznesa pārzinātāji, pagaidām "Vogue" Itālijas izdevuma iniciatīvai cīņā pret melnādaino modeļu diskrimināciju turpinājuma, piemēram, ASV varētu nebūt.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu