Turpina risināt Sudānā nolaupīto ķīlnieku lietu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai risinātu jautājumu par nolaupīto trīs Latvijas pilsoņu ātrāku atbrīvošanu, Sudānas Republikā turpinās Latvijas oficiālo pārstāvju vizīte. Papildus tam notiek aktīvs darbs Ārlietu ministrijas (ĀM) vadītajā, speciāli šim gadījumam izveidotajā Koordinācijas centrā, TVNET informēja ĀM.


Vizītes laikā Latvijas delegācijai, kuru veido Ārlietu ministrijas un Drošības policijas Pretterorisma centra pārstāvji, ir bijušas tikšanās ar Eiropas Savienības, Vācijas, Nīderlandes un Francijas vēstniekiem Sudānā, ANO Pasaules Pārtikas programmas atbildīgām amatpersonām, kā arī izveidoti tieši kontakti ar Sudānas valdības pārstāvjiem. Papildus tam notikušas vairākas tikšanās un izveidota sadarbība ar atsevišķu Eiropas Savienības valstu drošības dienestu pārstāvjiem. Sarunu laikā tika apspriestas procedūras tālākai nepieciešamai rīcībai, saņemts apliecinājums par tālāku sadarbību un atbalstu Latvijai, risinot Latvijas pilsoņu atbrīvošanu.

Joprojām turpina darbu arī Ārlietu ministrijas vadītais Koordinācijas centrs, kas iegūst papildu informāciju par situāciju reģionā un citu valstu pieredzi šādu krīžu risināšanā, risina jautājumus ar nolaupīto Latvijas pilsoņu darba devēju, kā arī sniedz nepieciešamo atbalstu nolaupīto tuviniekiem un ģimenes locekļiem.



KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu