Attaisnotie briti vēlas piedzīt no Latvijas kompensāciju (295)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Attaisnotie briti vēlas piedzīt no Latvijas kompensāciju par saviem izdevumiem advokāta algošanai, vēsta laikraksts "Derby Teleghaph". Laikraksts raksta, ka abi attaisnotie briti likuši savai advokātei Jeļenai Kvjatkovskai sākt rīkoties, lai atgūtu naudu, kas iztērēta aizstāvībai.

Advokāta algošana katram britam izmaksājusi 10 000 sterliņu mārciņu (7550 latus).

Kā jau ziņots, Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa piektdien nolēma pilnībā attaisnot abus par Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) darbinieka piekaušanu pagājušā gada jūnijā apsūdzētos Lielbritānijas pilsoņus, informēja tiesas priekšsēdētājas palīgs Kaspars Sadauskis.

Tiesa nolēma arī atcelt abiem apsūdzētajiem piemērotos drošības līdzekļus - uzturēšanos noteiktā dzīvesvietā un aizliegumu izbraukt no valsts.

Saskaņā ar piektdien pasludināto saīsināto spriedumu krimināllieta kopā ar tai pievienotajiem kompaktdiskiem, kuros atrodami videonovērošanas kameru ieraksti, būs jānosūta pirmstiesas izmeklēšanai.

Pilns tiesas spriedums latviešu valodā būs pieejams 30.oktobrī, bet pēc tam likumā noteiktajā kārtībā to būs iespējams pārsūdzēt apelācijas kārtībā.

Kā ziņots, prokurore Ieva Garanča gan abus britus bija lūgusi atzīt par vainīgiem un sodīt ar nosacītu brīvības atņemšanu. 35 gadus veco Metjū Neilu valsts apsūdzības uzturētāja bija lūgusi sodīt ar trīs gadu nosacītu brīvības atņemšanu, nosakot tikpat ilgu pārbaudes laiku, bet 33 gadus vecajam Deividam Birkinšovam Garanča bija prasījusi piespriest nosacītu brīvības atņemšanu uz diviem gadiem ar pārbaudes laiku uz vienu gadu.

Komentāri (295)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu