Foto Rīgā palestīniešu atbalsta gājienā pulcējušies apmēram 100 cilvēku (39)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgā notiek Palestīnas atbalsta gājiens
Rīgā notiek Palestīnas atbalsta gājiens Foto: Māris Justs

Rīgā sestdien gājienā palestīniešu atbalstam pulcējušies apmēram 100 cilvēku, novēroja aģentūra LETA. Tostarp gājienā absolūti lielākā daļa ir jaunieši.

Pirms gājiena dalībnieki aptuveni stundu teica uzrunas, kurās tika pausts atbalsts palestīniešiem. Runās tika uzsvērta Izraēlas postošā ofensīva Gazā, civilās infrastruktūras graušana, palestīniešu, tostarp sieviešu un bērnu nāves, kā arī nepieciešamība pēc pamiera.

Daļai gājiena dalībnieku ir dažāda izmēra Palestīnas karogi. Tāpat daļai ir plakāti, uz kuriem, piemēram, vēstīts "Katru stundu Gazā tiek nogalinātas divas mammas", "75 gadu okupācija", "26 no 36 slimnīcām Gazā ir iznīcinātas", "Genocīds nav pašaizsardzība". Gājiena priekšgalā tiek nests no auduma izgatavots uzraksts "Nē - genocīdam Gazā". Tāpat tiek saukti saukļi: "Brīvu, brīvu Palestīnu!", "Pamieru, pamieru!".

Gājienu uzrauga vairākas policijas ekipāžas.

Foto: Rīgā notiek Palestīnas atbalsta gājiens

Gājiens pašvaldībā pieteikts no plkst.12 līdz 14, un tas notiek maršrutā Neatkarības laukums - K. Valdemāra iela - Sporta iela -Sporta iela 11.

Gājiena mērķis ir "izrādīt solidaritāti Palestīnas civiliedzīvotājiem un pieprasīt Latvijas valdībai atsākt finansēt ANO palestīniešu bēgļu lietu aģentūru". Pieteikumā bija norādīts, ka pasākumā varētu būt ap 200 dalībnieku.

Gājiena organizatori pauda, ka nosoda un pieprasa Latvijas valdībai nosodīt "Izraēlas nespēju īstenot ANO Drošības padomes rezolūciju, kas pieprasīja tūlītēju pamieru un steidzamu humanitārās palīdzības apmēra palielināšanu Gazā".

Tāpat organizatori pieprasa valdībai nekavējoties atjaunot ANO Palestīnas bēgļu palīdzības un darba aģentūras finansējumu un norādīt finansējuma apturēšanas pamatojumu. Vairākas valstis apturēja finansējuma piešķiršanu šai aģentūrai pēc Izraēlas paziņojumiem, ka daļa līdzekļu nonākuši arī teroristu organizācijai "Hamas".

Komentāri (39)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu