Bilam Klintonam – 60 (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Apaļu jubileju šodien svin Bils Klintons. Bijušais ASV prezidents šodien kļuva 60 gadus vecs un svinības aizvadīs ģimenes un tuvāko draugu lokā. Laiku, kad Bils Klintons vadīja Balto namu, daudzi atceras ar labiem vārdiem, tomēr viņš bija arī pirmais ASV prezidents, kas gandrīz zaudēja savu amatu seksa skandāla dēļ.

ASV prezidents Bils Klintons nav priecīgs par savu 60. dzimšanas dienu. Iepriekš viņš izteicies, ka ar šausmām gaida 60. gada sliekšņa pārkāpšanu. Ja novecošana Bilam Klintonam prieku nerada, tad viņa sirdi, visticamāk, silda sabiedrības lielais atbalsts. Pēc prezidenta krēslā pavadītiem astoņiem gadiem Balto namu viņš atstāja, sabiedrības atzinības saules apspīdēts. Viņa darbību atbalstīja 65% amerikāņu. Tas ir ļoti augsts rādītājs, ko nav iedragājis bēdīgi slavenais seksa skandāls ar Moniku Levinsku, kas gandrīz maksāja viņam prezidenta amatu.

Baltā nama bijušās praktikantes Monikas Levinskas seksa skandāla un prezidenta impīčmenta drāma apliecina Klintona prezidentūras vētraino gaitu augšup un lejup. Lai gan Bila Klintona piekritēji un oponenti debatē par prezidenta galīgo devumu valstij un nācijai, visi ir vienisprātis, ka viņš bijis viens no savas paaudzes izcilākajiem politiķiem un meistarīgs cilvēku saskarsmes pratējs, kurš pastāvīgi izmantoja sabiedriskās domas aptaujas, lai justu sabiedrības noskaņojumu un attiecīgi rīkotos. Publikas atbalstu viņš iekaroja arī ar savu muzikalitāti.

Klintons kopš savas aiziešanas no prezidenta amata ir pārcietis sirds operāciju, tagad laiku velta labdarības fonda vadīšanai.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu