Šī migrācijas krīze varētu likties bērnu spēlītes

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nākamnedēļ Strasbūrā notiks Eiropas Parlamenta plenārsesija, un viens no darba kārtībā iekļautiem nozīmīgiem jautājumiem ir debates par Eiropas Savienības (ES) nākotnes ārpolitiku.

Eiropas Parlamenta pārstāve Signe Znotiņa-Znota TVNET informēja, ka pašlaik notiek jaunās ES ārlietu un drošības politikas stratēģijas izstrāde, jo iepriekšējā, kas rakstīta pirms 13 gadiem, vairs neatbilst ģeopolitiskajai realitātei.

Par Eiropas Parlamenta pienesumu atbildīgā jaunajai stratēģijai ir Sandra Kalniete.

Uz nākotnes notikumu fona pašreizējā migrācijas krīze varētu likties bērnu spēlītes, norāda Kalniete.

Video redzams, kā ziņotāja Kalniete informē par stratēģiju un atbild uz ekspertu, tostarp Latvijas Ārpolitikas institūta pētnieka Māra Andžāna jautājumiem par ES ārlietu un drošības politikas jauna vīziju.

Eiropas kaimiņattiecību stabilizācija, ES solījumu pildīšana attiecībā uz paplašināšanos un integrāciju, kā arī vismaz 2% no dalībvalstu iekšzemes kopprodukta piešķirt aizsardzībai – tie ir daži no EP deputātu ierosinājumiem ES globālajai stratēģijai, ko apspriedīs otrdien un pieņems trešdien. Debatēs ar ES Augsto pārstāvi ārlietās Federiku Mogerīni deputāti arī novērtēs pagājušā gada ārlietu un drošības politikas lēmumus.

Debatēs un rezolūcijā, ko sagatavojusi EPP deputāte no Latvijas Kalniete, EP deputāti sniedz savu ieguldījumu ES jaunajā ārpolitikas un drošības politikas globālajā stratēģijā, ar kuru līdz 2016.gada jūnijam jāiepazīstina ES augstajai pārstāvei Federikai Mogerīni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu