Protestētājas izģērbjas pirms pratināšanas Ukrainas milicijā (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ukrainas sieviešu organizācija „Femen” atkal nonākusi sabiedrības uzmanības lokā ar skandalozu rīcību, lai akcentētu savu nepatiku pret Ukrainas kontaktiem ar Krieviju. Aktīvistēm šodien bija jāierodas Kijevas milicijas iecirknī, lai sniegtu paskaidrojumus par huligānismu Krievijas premjera Vladimira Putina vizītes laikā. Taču viņas huligānismu demonstrēja vēlreiz – atkailinoties pie milicijas ēkas, tā otrdien vēsta LNT ziņas.

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Pie milicijas ēkas pārsteidz ar izģērbšanos

Vēl pagājušonedēļ sieviešu organizācijas „Femen” pārstāves sarīkoja par huligānismu kvalificētu likuma pārkāpumu – puskailu grozīšanos un protestēšanu Krievijas premjera vizītes laikā. Tādēļ protestētājām šo otrdien bija jāierodas milicijas iecirknī, lai sniegtu paskaidrojumus par veikto atkailināšanos valsts mēroga vizītes laikā - jāatbild par savām iepriekšējām izdarībām.

Taču „Femen” aktīvistes nebija zaudējušas dūšu pēc pirmā huligānisma akta, un šodien viņas atkal sarīkoja protestu pie milicijas iecirkņa puskailā izskatā. Ukrainas milicija tam esot bijusi gatava, tāpēc sieviešu protests neesot bijis ilgs – dažu minūšu laikā aktīvistes tika nogādātas siltākā vietā, tā informē LNT ziņas. Protestētāju vidū bijusi arī pati grupējuma idejiskā vadītāja.

Sievietes izrāda savu nepatiku pret Krieviju

Organizācijas "Femen" vadītāja Hanna Hucula puskailo sieviešu protesta akciju pie milicijas pamato šādi: „Mēs protestējām pret Krievijas politiskās elites spiedienu uz Ukrainu, mums bija tiesības to darīt. Mums kā Ukrainas pilsonēm ir tiesības paust savu satraukumu. Tikai pēc šā protesta viņi ir sākuši par mums interesēties. Mēs esam šādus protestus rīkojušas daudzkārt, taču par mums sāka interesēties tikai pēc protesta pret Krieviju.”

Vladimira Putina vizītes laikā aktīvistes esot izkliegušas provokatīvus saukļus, no kuriem daži lozungi rotāja sieviešu puskailos ķermeņus, tādējādi akcentējot savu nepatiku pret Ukrainas kontaktiem ar Krieviju. LNT ziņas vēsta, ka pagaidām organizācijā „Femen” esot tikai sievietes, taču viņas neiebilstu pret jauniem spēkiem savās rindās.

Tāpēc šīs skandalozās aktīvistes gatavojoties reģistrēties kā politiska partija, lai varētu startēt 2012.gadā gaidāmajās parlamenta vēlēšanās Ukrainā.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu