Tiramisu ar dzērvenēm

FOTO: Publicitātes foto

Nepieciešams

  • Cepumi «dāmu pirkstiņi» - 1 iepakojums
  • Maskarpone siers - 500 g
  • Saldais krējums - 250 g
  • Pūdercukurs - 250 g
  • Laims 1 – gab.
  • Svaigas dzērvenes - 250 g
  • Brūnais cukurs - 100 g
  • Espreso kafija - 200 ml
  • Kakao pulveris - 4 ēdamk.

Pagatavošana

  1. Pagatavo stipru espreso kafiju.
  2. Uzputo saldo krējumu ar pūdercukuru biezā krēmā.
  3. Pievieno maskarpones sieru.
  4. Piespied laima sulu un masu sajauc.
  5. Dzērvenes saspied ar brūno cukuru.
  6. Iemērc no vienas puses dāmu pirkstiņu cepumus kafijā un kārto uz šķīvja.
  7. Uz cepumiem klāj krēma kārtu, pēc tam dzērveņu kārtu.
  8. Pēdējā kārtā liec krēmu un pārkaisi ar kakao pulveri.
  9. Liec ledusskapī vismaz uz 1 h, lai deserts «savelkas».

Vislabāk šo desertu gatavot iepriekšējā dienā un uzglabāt ledusskapī noslēgtā traukā.

Autors - Normunds Baranovskis, «Aikāgaršo» šefpavārs

Uz augšu