Pieczvaigžņu pilis mirdz pār pasauli

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielākā daļa ceļotāju, izvēloties viesnīcu, parasti dod priekšroku saprātīgai cenai. Taču daudzi ilgojas, lai būtu "ne tā, kā visiem" — greznība, izmeklēts interjers, moderns aprīkojums un neiedomājami pakalpojumi. Ar karalisku vieglumu viņi šķiras no 5000 dolāru, lai tikai pavadītu vienu nakti īstā itāliešu villā.

Ielūkojoties pasaules dārgāko viesnīcu sarakstā, acis vispirms aizķeras pie cenām, pēc tam pie piedāvātajiem labumiem un pakalpojumiem. Tie tiešām ir elpu aizraujoši (arī cenu ziņā). Vairākums grezno piļu atrodas Vidējos Austrumos, taču arī citās pasaules vietās var atrast pieczvaigžņotus brīnumus.

Zelts un personīgais sulainis

Cenas šajās vietās svārstās no 860 līdz jau minētajiem 5000 dolāru par nakti parastajos apartamentos. Taču, ja kāds vēlas pavadīt nakti karaliskajos apartamentos ar džakuzi un rotējošu gultu, viņš ir spiests patukšot savu kontu vēl vairāk — par 10 890 dolāriem. Šādas summas ir minētas otrās dārgākās viesnīcas cenrādī. Vispieczvaigžņotākā mājvieta atrodas Dubajā — 1000 pēdu augstā modernā celtnē pašā Persijas līča krastā. Lai viesiem pareizais iespaids rastos jau uz sliekšņa, foajē viņus sagaida viss vienā zeltā, un kur tad vēl numuriņi, kas ir aprīkoti ar milzīgu plazmas ekrāna televizoru, visām ekstrām un kam ir arī personīgais viesmīlis. Taču arī citas luksusa viesnīcas neatpaliek no Dubajas "māsas" un piedāvā izmeklētas ērtības — privātas terases, nofrizētus mauriņus, palmu pavēni, īstas Lukulla dzīrēm līdzīgas maltītes, niršanas baseinus, slavenu ļaužu klātbūtni (reālu vai virtuālu) un citas kvalitatīvai atpūtai vitāli nepieciešamas lietas. Dažviet — lai viesi pilnībā justos kā mājās — viesnīcu ietver veikaliņu un restorānu ķēde (vienā no Dubajas hoteļiem tiek piedāvāts iepirkties 45 veikaliņos un ieturēties 75 restorānos). Varētu padomāt, ka šādu pasakainu (arī cenas ziņā) viesnīcu skaits nav liels un šādam biznesam ir ierobežotas iespējas, tomēr ik gadu esošajām pilīm piepulcējas arvien jaunas, apliecinot, ka pieprasījums pēc tām pastāv. Visdāsnākais piedāvājums ir rodams tieši Vidējos Austrumos, kur pēdējos desmit gados greznu viesnīcu klāsts ir burtiski pārplūdinājis tur esošos kūrortus. Turklāt ar to viss nav beidzies — arī turpmākajos gados tiek gaidīti jauni projekti no Donalda Trampa, Džordžo Armāni un Versačes grupas, kas plāno tik ekskluzīvu piekrastes "palaco", kur pat pludmales smilšu temperatūra tiks regulēta tā, lai nededzinātu smalko viesu pēdas. Skaidrs, ka tas atstās iespaidu uz cenām. Pat viena dārga Dubajas viesnīca, kurā dienas maksa gan nepārsniedz trīsciparu skaitli (860 dolāru), ir uzskatāms pierādījums lielajam cenu lēcienam šajā Austrumu pusē.

Cenas aug ne tikai Dubajā

Faktiski viesnīcu cenas kāpj ne tikai Dubajā, bet arī citos Vidējo Austrumu kūrortos — Rijadā, Muskatā, Dohā. Minētie rajoni patiesībā stūrē visu reģionu, rādot, ka smalko hoteļu augšgalā ir iespējamas mazas cenu svārstības. Bagāto eiropiešu vēlme pavadīt brīvdienas tieši šajā planētas vietā izdarījušas korekcijas arī izmaksu ziņā. Vidēji viena numura cena Vidējos Austrumos un arī Āfrikā gada laikā ir pieaugusi par 16,3 procentiem. Jāteic, Melnais kontinents arī neatpaliek šajā ziņā. Arī te lepojas ar patiešām dārgiem hoteļiem, kur var saturīgi pavadīt laiku bagātie ceļotāji, kas vēlas par apaļām summām iegūt ne "liesus" piedzīvojumus. Dienvidāfrikas visdārgākie apartamenti, kas galvenokārt apkalpo Āfrikas safari cienītājus, maksā ne maz — pat 2000 dolāru par nakti. Bet tad arī ir visi bonusi — smalks aprīkojums, savs baseiniņš, turklāt tāds, lai var nirt, ne tikai plunčāties, iespēja doties pastaigā pa Āfrikas "krūmāju", aplūkojot ziloņus, lauvas, leopardus. Un kur tad vēl branga ēdienkarte — trīsreiz dienā visizmeklētākie ēdieni. Viens no šādiem dārgiem iestādījumiem, kas piedāvā Āfrikas zaļajos kokos ieslēpušos sešu numuriņu mājiņu (uz nieka 140 kvadrātkilometriem zemes), parūpējies par savu viesu pilnvērtīgu un netraucētu atpūtu, neatļaujot te uzturēties bērniem. Par to tad arī nākas maksāt.

Taču arī citos mūsu planētas reģionos var krietni patukšot makus — gan Karību salās, gan vecajā mīļajā Eiropā, gan ASV. Kas nekaitētu rast patvērumu tādā Karību jūras salā, vadot saules pilnas dienas koloniālisma laika stilā ieturētā villā ar baseiniņu un citām jaukām lietā uz apkārtējo kalnu un jūras fona.

Versačes muiža un privāti klubi

Visdārgākā viesnīca atrodas Lasvegasā, un tā ir celta kā 18. gadsimta itāliešu villa. Viesi, galvenokārt naudu šķērdējoši azarta spēlmaņi, izmēģina šeit laimi, maksājot 5000 dolāru par nakti. Savulaik viesnīcā, kur katram viesim tiek "piekomandēts" diennakts sulainis un pat personīgais "Pikaso", varēja nokļūt tikai lūgti viesi, taču nu tā ir pieejama jebkuram, kas ir spējīgs maksāt. Turpat ASV — tikai Dienvidfloridā — var pavadīt neaizmirstamus mirkļus kādreizējā Džanni Versačes muižā, kur tiek piedāvāti desmit bagātīgi numuri, ieskaitot paša Džanni dzīvojamo istabu — itāliešu numuru, kur gulta vien maksā 100 000 dolāru. Īpašums, kas ir veidots a"la Marokas stilā ar milzīgu mozaīkotu peldbaseinu, vienlaikus ir arī privāts klubs, kura, kā stāsta, izlases biedri ir Džons Bon Džovi un Olivers Stouns. Ja tomēr šīs vietas nav gana izolētas no uzbāzīgo tūristu acīm, jādodas uz Seišelu salām, kur par nieka 2500 dolāriem par nakti var baudīt atpūtu vienā no attālo salu 16 sarkankokā "cirstajām" viesu mājām, kurās kopumā vienlaikus var uzturēties tikai 40 viesu. Granīta laukakmeņi iezīmē ainavu, un salas septiņas pludmales aizsargā granīta klintis. Savukārt Barbadosas sala ir piemērota tiem, kam tīk pazīmēties, jo ir pilna ar elegantiem kūrortiem un restorāniem. Sandy Lane šajā klāstā ir neapšaubāmi vislabākā ar milzīgajām istabām, 18 bedrīšu golfa laukumu, romiešu stila kūrortu ar minerālūdeņiem un daudzajām baltsmilšainajām pludmales joslām.

Arī Venēcija aicināt aicina ar 15. gadsimta pili, kuru ar galveno viesnīcu savieno puķēm klāts pagalms. Balto sienu palaco ir bagāts ar Rubelli mēbelēm un tikpat smalku meistaru tekstilizstrādājumiem.

Savukārt Skotijā viens no smalkākajiem iestādījumiem ir privāts sporta klubs Skibo pilī. Tā izredzētība slēpjas arī faktā, ka te gredzenus mijuši Madonna un Gajs Ričijs. Bijusī Endrū Kārnegī lauku māja Skibo šobrīd izvietojusies uz milzīga zemes gabala, un tajā ir pilnībā atjaunotas viesu istabas, no kurām daudzām ir saglabāta oriģināla Edvarda laika apdare. Vien kluba biedriem pieejamas minerālūdens procedūras, 18 bedrīšu golfa laukums un citas smalkas lietas. Tie, kas nav kluba biedri, te drīkst uzturēties tikai vienreiz (neiestājoties klubā), protams, par to krietni samaksājot.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu