Milānā ar baletu piemin modes mākslinieku Džanni Versači

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ar īpašu uzvedumu slavenajā Milānas operas teātrī "La Scala" svētdien pieminēta dizainera Džanni Versačes nāves desmitā gadadiena.

Pasākums, kuru apmeklēja tādas zvaigznes kā Klaudija Šīfere, Naomi Kempbela un Džesika Alba, bija veltīts tiem 12 baletiem, kuriem Versače sadarbībā ar horeogrāfu Morisu Bežāru bija veidojis kostīmus.

Vakarā tika izrādīts jauns Bežāra balets "Thanks Gianni, With Love", kuram kostīmus bija veidojusi Versačes māsa Donatella, kuras tērpu skate arī bija viena no piemiņas vakara sastāvdaļām.

"Džanni ļoti patika balets. Es nespēju iedomāties labāku veidu, kā pieminēt šo datumu. Esmu pārliecināta, ka viņam tas būtu paticis," sacīja modes māksliniece. "Viņa nāve bija ļoti smags trieciens un nopietns pārbaudījums mums visiem. Mēs piedzīvojām grūtus brīžus. Es pieļāvu kļūdas. Tikai tagad es jūtu, ka esmu šajā pozīcijā, jo esmu to nopelnījusi. Tagad jūtos drošāka un spējīga pasniegt Džanni šādu dāvanu."

Pirmo reizi Džanni Versače sadarbojās ar Morisu Bežāru 1984.gadā, bet viņu pēdējais sadarbības auglis bija uzvedums "Barocco Bel Canto", kas pirmo reizi tika izrādīts Florencē 1997.gada jūnijā.

Milānas centrā šobrīd izstādīti plakāti ar Versačes baletam veidoto tērpu attēliem.

Džanni Versače piedzima Itālijas dienvidos Redžo di Kalabrijā 1946.gada 2.decembrī. Pirmā sieviešu tērpu kolekcija ar Versačes vārdu tika izrādīta Milānā 1978.gadā.

Mākslinieks tika nogalināts 1997.gada 15.jūlijā uz savas Maiami savrupmājas kāpnēm. Kopš viņa nāves "Versace" modes namu vada viņa māsa Donatella Versače.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu