Krājbankas bijušo klientu naudu glabās «Meridian Trade Bank»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Likvidējamā AS «Latvijas Krājbanka» noslēgusi līgumu ar «Meridian Trade Bank» par «Latvijas Krājbankas» turējumā esošo trešo personu naudas līdzekļu nodošanu glabājumā «Meridian Trade Bank», informēja bankas administratora SIA «KPMG Baltics» pārstāvis Oskars Fīrmanis.

«Meridian Trade Bank» tika nodoti trešo personu naudas līdzekļi aptuveni 597 270 eiro apmērā. Naudas līdzekļi tika iegūti, pārdodot izsolē «Latvijas Krājbankas» turējumā esošos bijušo klientu vērtspapīrus, par kuriem, neskatoties uz vairākkārtīgiem aicinājumiem, klienti nebija izrādījuši interesi, kā arī saņemot par pārdotajiem vērtspapīriem dividendes. Ir 4600 personas, kas līdz šim nav izrādījušas interesi par saviem naudas līdzekļiem, kas iepriekš glabājās «Latvijas Krājbankā».

Visi tie bijušie «Latvijas Krājbankas» klienti, kuriem bankā glabājās vērtspapīri un vēlāk arī naudas līdzekļi un kuri līdz šim nebija vērsušies bankā, lai saņemtu sev pienākošos naudas līdzekļus, turpmāk ar naudas izmaksas pieprasījumu varēs vērsties «Meridian Trade Bank» desmit gadu laikā kopš glabājuma līguma noslēgšanas šā gada 20.novembrī.

Dodoties uz kādu no «Meridian Trade Bank» filiālēm, līdzi jāņem pase vai kāds cits personas identifikācijas dokuments. Ja naudu dodas saņemt trešā persona, tad līdzi jābūt pilnvarai vai citam dokumentam, kas apliecina tiesības rīkoties klienta vārdā.

Vērtspapīru izsole, kuras rezultātā tika saņemti bijušajiem «Latvijas Krājbankas» klientiem pienākošies līdzekļi, tika rīkota 2012.gada decembrī atbilstoši Kredītiestāžu likuma 172.panta piektajai daļai.

Kā ziņots, 2011.gada novembrī Latvijas finanšu tirgus uzraugi apturēja «Latvijas Krājbankas» darbību, jo bankā tika konstatēts apmēram 140 miljonu eiro līdzekļu iztrūkums. 2011.gada decembrī Rīgas apgabaltiesa «Latvijas Krājbanku» pasludināja par maksātnespējīgu, par tās maksātnespējas administratoru tika apstiprināts «KPMG Baltics». Rīgas apgabaltiesa 2012.gada maijā nolēma sākt «Latvijas Krājbankas» bankrotu. Bankrotu lūdza sākt administrators, kas secināja, ka neviens no četriem bankas sanācijas priekšlikumiem nav realizējams. Arī Finanšu un kapitāla tirgus komisija apstiprināja bankrota procedūru kā bankas maksātnespējas risinājumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu