Sākas pasaules mūzikas festivāls "Porta" (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No 3.novembra līdz 5.novembrim jau vienpadsmito reizi klausītājus pulcēs pasaules mūzikas festivāls "Porta", informēja festivāla "Porta" direktore Ilze Apsiņa.

Programma "Harmonijas noslēpums"

Šogad festivāls klausītājus pārsteigs ar daudzveidīgu un krāšņu muzikālu ceļojumu no Gruzijas kalniem līdz Fēru salu skarbajām ārēm.

Šā gada pasaules mūzikas festivāla atklāšanas koncertā biedrība "Pasaules mūzika" piedāvās unikālu un vēl nebijušu programmu "Harmonijas noslēpums", kas tapusi gada garumā, sadarbojoties trim izciliem muzikāliem projektiem - "The Shin" no Gruzijas, "Trigon" no Moldovas un Valta Pūces orķestrim, kura sastāvā iekļāvies arī izcilais dziedātājs un trombona virtuozs Intars Busulis.

Koncertprogramma "Harmonijas noslēpums" tiks piedāvāta koncertā 4.novembrī Lielajā ģildē. Šī programma šā gada septembrī ar panākumiem piedzīvoja savu pirmizrādi Etno džeza festivālā Kišiņevā.

Meistarklases un koncerti

Festivāls "Porta" šoreiz sāksies 3.novembrī ar filmu programmu kinoteātrī "K.Suns", savukārt nākamajā dienā notiks ne tikai festivāla atklāšanas koncerts, bet arī Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā notiks zviedru dziedātājas Lēnas Villemarkas meistarklases, savukārt Ventspilī, kultūras centrā "Jūras vārti", uzstāsies grupa "OqueStrada" no Portugāles, bet vakarā muzikālajā teātrī "Artelis-gandrīz teātris" uzstāsies norvēģu mūziķis, sitaminstrumentālists un komponists Terje Isungsets, zviedru dziedātāja Villemarka, kā arī grupas no Latvijas un citi festivāla viesi.

Festivāla otrajā dienā uz Lielās ģildes skatuves uzstāsies "OqueStrada" no Portugāles un koncerta otrajā daļā skatītājiem notiks tikšanās ar grupu "Valrvan" no Fēru salām, kuras soliste Anna Katrina Egilstreda klausītājus pārsteidz ar savu Bjorkas mēroga un izteiksmīguma balsi un krāšņiem skatuves tērpiem.

Festivāla pēdējā dienā Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā notiks Isungseta meistarklase, bet Ogres Kultūras centrā notiks notiks gan norvēģu mākslinieka Isungseta, gan zviedru dziedātājas Villemarkas koncerts.

Dokumentālā kino bezmaksas seansi

Kinoteātrī "K.Suns" festivāla rīkotāji skatītājiem piedāvās pasaules mūzikas dokumentālā kino bezmaksas seansus. Skatītājiem tiks demonstrēta dokumentāla filma "Calypso @ Dirty Jim's" par Karību reģiona salās Trinidadā un Tobago dzimušo mūzikas stilu kalipso un tā leģendārajiem mūziķiem, savukārt dokumentālā filma "Nömadak TX" būs stāsts par basku unikālo mūzikas instrumentu čalapartu.

Biļetes uz festivāla koncertiem var iegādāties Lielajā ģildē un "Artelis-gandrīz teātris", kā arī "Biļešu servisa" kasēs.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu