Pirmais brauciens ar Lexus CT 200h (37)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Nesenajā Parīzes auto šovā goda vietu Lexus stendā ieņēma pasaulē pirmais kompaktais premium segmenta hibrīdauto - CT 200h. Latvijā šo auto vēl labu laiku nopirkt nevarēs, taču jūs būsiet pirmie, kuri uzzinās, kā tas brauc.

Varētu domāt, ka Lexus CT 200h brauc līdzīgi kā saīsināts IS, tomēr patiesībā tas ir krietni citādāks, jo šim auto ir priekšpiedziņa, turklāt tradicionālā iekšdedzes dzinēja vietā ir hibrīdmotors no automobiļa Toyota Prius. Hibrīddzinēja jauda nav liela - kopā 136 zirgspēki -, un arī paātrinājums līdz 100 kilometriem stundā sanāk visai necils, proti, veselas 10,3 sekundes. Bet vai auto tādēļ ir ekonomisks? Pēc 150 kilometriem pa dažādiem Francijas ceļiem Auto ziņu rīcībā nodotais CT 200h vidēji tērēja 5,8 - 6 litrus benzīna uz 100 kilometriem, kas it kā nav daudz, taču tai pašā laikā būtiski atšķiras no oficiālā vidējā patēriņa rādītāja, kas ir 3,8 l/100 km. Auto ziņu vadītājs Normunds Avotiņš: "Kā to var panākt, man nav skaidrs."

Līdzīgi kā Prius, arī Lexus CT 200h nelielus attālumus, apmēram 2 kilometrus, var nobraukt tikai ar elektromotora spēku, tiesa gan, nedrīkst pārcensties un ieskrieties ātrāk par 40 kilometriem stundā.

Un tomēr, vai CT 200h ir tāds pats kā Prius? Nebūt ne, tas ripo un stūrējas kā premium klases auto, un arī salona apdare tam ir dārgāka, bet cena -  sākot ar apmēram 29 000 eiro.

Lai uzzinātu vairāk par Lexus CT 200h, skaties VIDEO.

Komentāri (37)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu