No laiviņkurpēm par zābakiem! (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no personiskā arhīva

Šovasar uztamborēju zābaciņus, kas visiem apkārtējiem ļoti patīk, tas daļēji mani arī pamudināja te padalīties. Ideju atradu internetā, bet bez apraksta, tikai bildi, un nedaudz savādāku. Ņēmu rokās vecas laiviņkurpes, diegus, kādi mājās atradās, un aiziet!

Sāku no purngala, tamborēju trīsstūrīti, paplatinot, lai būtu kā kurpes purniņš. Apkārt papēdim četrstūri -   no potītes uz augšu pa apli, vietām nedaudz paplatinot. Ik pa laikam piemērīju kājai - vai der.

Augšpusītē ievēru striķīti, lai var zābaciņu sasiet un lai  turas stingri kājās.

Tad bija visgrūtākais - kā to dabūt klāt kurpei? Ar īlenu vienādā attālumā no malas un un citu no cita dūru caurumiņus tad ar stingru diegu šuvu klāt tamborēto daļu. 

Purngalā, kur ar adatu nevar piekļūt, tamborējumu pielīmēju.

Santa Briede 

TVNET sadarbībā ar dziju un sirsnīgu darinājumu salonu "HOBBYWOOL" (Vecrīga, Pils iela 6/www.uzadi.lv) un grāmatu apgādu ZVAIGZNE ABC rīko ideju konkursu “Stila lietas pašu rokām!”. Rokdarbi ir atkal modē – uzsver modes mākslinieki, tāpēc šis fotokonkurss var tapt par īstu modes stila lietu krātuvi, kur smelties idejas.

Turklāt, ja esi idejas autore, vari tikt pie patiesi noderīgām balvām no veikaliņa "HOBBYWOOL" vai padomu grāmatas rokdarbu pasaulē no apgāda "Zvaigzne ABC"!

Tiks vērtēti ne vien sieviešu, vīriešu un bērnu apģērbi (džemperi, kleitas, korsetes, vestes, svārki, topi, vestes utt.), bet arī aksesuāri (cepures, cimdi, zeķes, somiņas, rotaslietas utt.) un mājlietas (sedziņas, galdauti, glezniņas, spilveni utt.). Lieliski, ja mūs pārsteigsi arī ar mājdzīvnieku apģērbu vai rotaļlietu idejām. Jo oriģinālāk, jo labāk!

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu