Piekauj homoseksuālas orientācijas dēļ (60)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Naida caurstrāvotie sestdienas notikumi ar fiziskiem uzbrukumiem beigušies pazīstamajam frizierim Pēram Bogomazovam un viņa dzīvesdraugam, kad divi garāmgājēji, uzzinājuši, ka puiši ir homoseksuālisti, viņus piekāvuši, raksta laikraksts "Diena".

Bogomazovs pirmdien vērsies ar iesniegumu Valsts policijā (VP), kas sākusi kriminālprocesu, lai varētu noskaidrot abiem nodarīto miesas bojājumu pakāpi un tad lemtu par tālāku rīcību.

Kā stāstījis Bogomazovs, abi ar draugu svētdien ap četriem rītā devušies mājās no kāda kluba, kad Krišjāņa Valdemāra un Aristīda Briāna ielas rajonā pie viņiem pienākuši divi puiši, "reperi, baltos stilīgos sporta tērpos". Jaunieši palūguši cigareti, ko arī saņēmuši un grasījušies doties prom.

Tad viens no viņiem pajautājis, vai Bogomazovs un viņa draugs nav geji. Saņēmuši apstiprinošu atbildi, sporta tērpos ģērbtie viņus sākuši sist un spert ar kājām. Puiši tikuši cauri sveikā ar viegliem miesas bojājumiem, patveroties tuvumā esošajā taksometrā. "Sākumā domāju, ka neiešu uz policiju, taču tad, dzirdot runas, ka mūsu valstī nav homofobijas, pārdomāju," sacījis Bogomazovs.

Kā stāstījusi policijas pārstāve Sintija Kājiņa, pirmdien uzklausītas cietušo liecības un nozīmēta tiesu medicīnas ekspertīze. Ja tiesu mediķi konstatēs, ka miesas bojājumi nodarīti, tad tiks lemts par tālāku rīcību. Pagaidām neviena persona saistībā ar šo incidentu aizturēta nav.

Geju un lesbiešu apvienības "Mozaīka" pārstāvis Gastons Lakombe sacījis, ka šis ir vienīgais viņam zināmais fiziskās vardarbības gadījums, ja neskaita sestdien pa dienu novērotās naida izpausmes.

Komentāri (60)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu