Auduma ziedu brošiņas rudenim! (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no personiskā arhīva

Ir rudens un viss kļūst tumšāks, drūmāks un pelēcīgāks... Lai to padarītu košāku, ķēros pie rokdarbiem... Lai taptu krāsainība, bija nepieciešams krāsains audums, diegs un pērlītes, labs garastāvoklis un vēlme ko pagatavot. Tā nu visu iegādājoties, ķēros klāt un tapa skaistas auduma ziedu brošiņas.

Visas tapa ar lielu eksperimentu – nezinot, kāds būs galarezultāts, jo šādu rudens krāsu darbu darīju pirmo reizi, iepriekš nemācoties speciālos kursos un nelūdzot padomu citām rokdarbniecēm.

Foto: no personiskā arhīva

Nācās sākumā eksperimentēt ar audumiem, to struktūru un lietojumu brošiņām. Eksperimenta laikā secināju, ka visi audumi neder. Ir nepieciešams izmantot tādus, kas nedeg, bet ar sveces liesmu tā malas tiek aprautas, neveidojot melnumiņus. Tiklīdz tas izdevās, bija skaidrs, kādi audumi jāmeklē turpmāk. Pārējais tikai improvizācija – krāsas, auduma struktūra, lielums, forma, izskats – pēc pašu vēlmēm un noskaņas. Rezultātā radās krāsainība pelēcīgajam rudenim.

Foto: no personiskā arhīva

Novēlu katrai būt krāsainai uz rudens drūmā pelēcīguma fona!

Iveta Z.

TVNET sadarbībā ar dziju un sirsnīgu darinājumu salonu "HOBBYWOOL" (Vecrīga, Pils iela 6/www.uzadi.lv) un grāmatu apgādu ZVAIGZNE ABC rīko ideju konkursu “Stila lietas pašu rokām!”. Rokdarbi ir atkal modē – uzsver modes mākslinieki, tāpēc šis fotokonkurss var tapt par īstu modes stila lietu krātuvi, kur smelties idejas.

Turklāt, ja esi idejas autore, vari tikt pie patiesi noderīgām balvām no veikaliņa "HOBBYWOOL" vai padomu grāmatas rokdarbu pasaulē no apgāda "Zvaigzne ABC"!

Tiks vērtēti ne vien sieviešu, vīriešu un bērnu apģērbi (džemperi, kleitas, korsetes, vestes, svārki, topi, vestes utt.), bet arī aksesuāri (cepures, cimdi, zeķes, somiņas, rotaslietas utt.) un mājlietas (sedziņas, galdauti, glezniņas, spilveni utt.). Lieliski, ja mūs pārsteigsi arī ar mājdzīvnieku apģērbu vai rotaļlietu idejām. Jo oriģinālāk, jo labāk!

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu