Lecamaukla kā lēts un ērts trenažieris (6)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr Photostream

Lecamaukla ir lēts, maz vietas aizņemošs un efektīvs trenažieris, kas trenē sirdi, elpošanas sistēmu, un protams - sadedzina kalorijas. Bet kā īsti to lietot?

1. Izvēlies pareizo lecamauklas garumu! Nostājies taisni, uzkāp ar kājām uz lecamauklas centra daļas, paņem katru pusi savā rokā un nostiep lecamauklu! Garākais un pietiekamais lecamauklas garums treniņam ir līdz padusēm. Taču, saīsinot tās garumu, pieaugs treniņa intensitāte.

2. Lēkšanas augstums. Lecot ar lecamauklu, nav jālec augstu. Pareizais augstums ir līdz 2 cm tiem, kas lec ar abām kājām vienlaikus, bet līdz 3 cm - ja lec, mainot kājas (skrienot uz vietas). Pārāk augsta lēkāšana var izraisīt ceļu, potīšu un pēdu traumas.

3. Pieradini sevi pie lēkāšanas ar lecamauklu! No sākuma palēkā bez lecamauklas, pēc tam - griežot lecamauklu vienā rokā, saliektu uz pusēm!

4. Roku kustības. Lecot ar lecamauklu, roku kustībām ir jābūt minimālām, rokas nedrīkst pārlieku sasprindzināt. Lecamaukla jākustina ar plaukstu, nevis visas rokas palīdzību. Pretējā gadījumā var rasties sāpes plecos un rokas locītavās.

5. Kāju kustības. Lecot ar lecamauklu, jāpiezemējas uz pirkstgaliem, nevis ar taisnu pēdu vai uz papēža. Arī šā noteikuma neievērošana var izraisīt traumas.

6. Lēkšanas ilgums. Ar lecamauklu ieteicams lēkt vairākos piegājienos, piemēram, izlec 100-300 reizes, pēc tam atpūta 1-3 minūtes.

Kad ir apgūti lēkšanas ar lecamauklu pamati, var sākt izpildīt dažādus lēkšanas veidus - tas papildus noslogos dažādas muskuļu grupas, palielinās kopējo slodzi un neļaus lēkāšanai kļūt garlaicīgai.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu