Varžu džemperis (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no personiskā arhīva

Nule aizsākot TVNET ideju konkursu "Stila lieta pašu rokām!" jau esam saņēmuši pirmos konkursa pieteikumus. Kā jau solījām, tās rokdarbnieces vai rotiņu taisītājas, kuras vēlēsies, varēs savas idejas publicēt arī mūsu rubrikā "Stils"! Šoreiz ar savu ideju - varžu džemperi ar mums padalījās Ieva Paleja.

Lai gan Ieva ir liela rokdarbniece jeb, kā pati saka, adītholiķe, šis darbiņš viņai ir īpašs, kas arī aizņēmis ilgāku laiku.

Dzija Almina Madame Tricote (50g/169m) - apmēram 400 g (dažādas krāsas). Adatas 1.5 (ilgi vairs ar tādām negribēšu adīt).
Džempera izmērs: garums 47 cm, platums 30 cm, pusgaras piedurknes 22 cm.
Adīta pečvorka tehnikā. Viena kvadrātiņa izmērs 4x4 cm.

Šeit skice:

Foto: no personiskā arhīva

Kvadrātiņu ada šādi - uzņem valdziņus no iepriekšējo divu blakus kvadrātu malām (15 no katras malas). Ja tā ir pirmā kvadrātu rinda, tad vienkārši uzmet 30 valdziņus. Ada rievotajā labiskajā. Norauc katrā otrajā rindā pa 2 valdziņiem vidū: 1 noceļ, 1 ada, nocelto pārceļ pāri, 2 saada. Pēdējās 2 kārtas norauc katrā rindā (paliek 2), tiem diviem tad izvelk cauri pavedienu. Nākamo kvadrātu adot pieada klāt galus no iepriekšējiem.

Foto: no personiskā arhīva

Ne gluži visi ir kvadrāti. Pie rāvējslēdzēja aizdares ir 2 trijstūri. Tātad uzlasa tikai 15 valdziņus no vienas malas un katras otrās rindas beigās saada (saada tieši tai pusē, kas būs aizdares vieta).

Foto: no personiskā arhīva

Tagad jādabū, lai augšā ir gluda līnija. Uzņem valdziņus, sākot no priekšas. Baltajās vietās - norauc 2v katrā otrajā rindā (norauc tādā pašā veidā, kā aprakstīts iepriekš), zilajā vietā - 2v katrā 4. rindā, sarkanajās vietās saada divus katras rindas beigās. Ada, kamēr starp sarkano un balto nekas vairs nav palicis. Tad norauc.

Foto: no personiskā arhīva

Tādā veidā noada abus plecus, aizmugurē atstājot vēl 2 neaizpildītus 3stūrus. Tos aizpilda atsevišķi. Uzņem 30 valdziņus kā parasti, vidū norauc kā parasti, bet vēl katras rindas beigās 2 saada. Tad augšā sanāks gluda līnija. Izskatās šādi:

Foto: no personiskā arhīva

Apkaklīti adīju no augšas uz leju. uzmetu 100 valdziņus, adīju sviķeli un pamazām pieaudzēju tā, lai var normāli savietot ar džempera augšu. Pieketelēju klāt:

Foto: no personiskā arhīva

Iešuvu rāvējslēdzēju, kreisajā pusē nomaskējot ar strēmelīti.

Kabatas-vardes


Varde sastāv no 4 kvadrātiem un galvas. Galvai uzņem valdziņus no augšējā kvadrāta abām pusēm un ada, pieaudzējot 2v katrā 2. kārtā. Ada, kamēr galva vajadzīgajā lielumā. Malu jeb muti aptamborē ar īsiem stabiņiem, katrā mutes kaktiņā izveido dažus garos stabiņus. Acis sākumā bija paredzētas kā pogas, tāpēc tur ir caurumi.
Kājas adītas uz apli (pakaļējām 12, priekšējām 10 valdziņi) un galos veidots paplatinājums.
Sastāvdaļas:

Foto: no personiskā arhīva

Piešuj kabatas ar mašīndūrienu. Piefiksē kājas, piešuj acis (uztaisīju filcbumbiņas acīm):

Foto: no personiskā arhīva

Bet mana iecere bija piedurkņu džemperis. Piedurknes vienkāršas, adītas taisni uz apli.

Foto: no personiskā arhīva

TVNET sadarbībā ar dziju un sirsnīgu darinājumu salonu "HOBBYWOOL" (Vecrīga, Pils iela 6/www.uzadi.lv) un grāmatu apgādu ZVAIGZNE ABC rīko ideju konkursu “Stila lietas pašu rokām!”. Rokdarbi ir atkal modē – uzver modes mākslinieki, tāpēc šis fotokonkurss var tapt par īstu modes stila lietu krātuvi, kur smelties idejas.

Turklāt, ja esi idejas autore, vari tikt pie patiesi noderīgām balvām no veikaliņa "HOBBYWOOL" vai padomu grāmatas rokdarbu pasaulē no apgāda "Zvaigzne ABC"!

Tiks vērtēti ne vien sieviešu, vīriešu un bērnu apģērbi (džemperi, kleitas, korsetes, vestes, svārki, topi, vestes utt.), bet arī aksesuāri (cepures, cimdi, zeķes, somiņas, rotaslietas utt.) un mājlietas (sedziņas, galdauti, glezniņas, spilveni utt.). Lieliski, ja mūs pārsteigsi arī ar mājdzīvnieku apģērbu vai rotaļlietu idejām. Jo oriģinālāk, jo labāk!

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu