Zatlers dodas darba vizītē uz ASV (5)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No šodienas līdz 26.septembrim Valsts prezidents Valdis Zatlers uzturēsies darba vizītē ASV, informēja Prezidenta preses dienestā.

Šodien prezidents tiksies ar latviešu kopienas pārstāvjiem un piedalīsies Latvijas evaņģēliski luteriskās Longailendas baznīcas dievkalpojumā.

Viņš apmeklēs Jēlas universitāti, lai teiktu uzrunu universitātē studējošiem politikas zinātnes un starptautisko attiecību studentiem par transatlantiskajām attiecībām pēc globālās ekonomiskās krīzes.

Valsts prezidents arī apmeklēs Medicīnas skolu, kurā savulaik pilnveidoja zināšanas, un tiksies ar Ortopēdijas mācību programmā studējošiem jauniešiem.

Nākamajās trīs dienās Zatlers piedalīsies ANO Klimata pārmaiņu galotņu samitā, lai diskutētu ar citiem ANO valstu vadītājiem, kā attīstīt valstu ekonomikas, lai tās gan samazinātu vidē izmesto siltumnīcas gāzu apjomu, tādējādi mazinot globālās sasilšanas efektu, bet tajā pašā laikā saglabātu ilgtspējīgas izaugsmes spēju. Valsts prezidents piedalīsies arī ANO Ģenerālās Asamblejas 64.sesijā, lai sniegtu savu ikgadējo uzrunu.

Vizītes gaitā Zatlers piedalīsies ASV prezidenta Baraka Obamas rīkotajā pieņemšanā, kā arī bijušā ASV prezidenta Bila Klintona izveidotās organizācijas "Clinton Global Initiative" ikgadējās sanāksmes atklāšanas plenārsesijā. Šis pasākums ik gadu pulcē vairāk nekā 100 pasaules valstu vadītājus, Nobela Miera prēmiju laureātus, pasaules vadošo uzņēmumu izpilddirektorus, kā arī mediju un nevalstisko organizāciju vadītājus. Ielūgumu uz minēto sanāksmi Valsts prezidents saņēma personīgi, šogad janvārī tiekoties ar Bilu Klintonu Davosas Pasaules ekonomikas forumā.

Valsts prezidentam darba vizītes laikā paredzētas arī vairākas divpusējās tikšanās, tostarp ar Maķedonijas prezidentu, Kosovas prezidentu, Turkmenistānas prezidentu, Palestīnas pašpārvaldes prezidentu, ebreju kopienu organizāciju pārstāvjiem un uzņēmēju un filantropu Džordžu Sorosu.

Lai diskutētu par Latvijas ekonomisko attīstību, 24.septembrī Valsts prezidents piedalīsies Latvijas goda konsula Dara Dāliņa organizētajā apaļā galda diskusijā, kurā ar savu redzējumu dalīsies ievērojami Ņujorkas biznesa un mediju vides pārstāvji.

Prezidentam līdzi uz ASV dodas arī kundze Lilita Zatlere. Viņa piedalīsies otrajā ikgadējā ANO Autisma seminārā, kuru vadīs ANO ģenerālsekretāra dzīvesbiedre.

Konferences galvenais mērķis ir pievērst starptautisko uzmanību autisma radītajām veselības problēmām un veidot globālo izpratni par šīs slimības ietekmi uz sabiedrību.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu