Norit sarunas par "The Soviet Story" demonstrēšanu ārvalstīs (51)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šobrīd ar vairākām valstīm norit sarunas par režisora Edvīna Šņores dokumentālās filmas "The Soviet Story" jeb "Padomju stāsts" izrādīšanu ārvalstīs, informēja filmas producents Kristaps Valdnieks. Vispirms bija vēlme ar filmu iepazīstināt Latvijas skatītājus, taču tagad tiek strādāts pie filmas izplatīšanas ārvalstīs, stāstīja producents.

Ņemot vērā to, ka šobrīd vēl tiek risinātas sarunas par filmas demonstrēšanu ārpus Latvijas, Valdnieks atteicās minēt konkrētas valstis un laiku, kad "Padomju stāsts" būs skatāms ne tikai Latvijā, bet arī citviet.

Filmas producents atzina, ka Latvijā skatītāju interese par dokumentālo filmu ir ļoti liela, tādēļ kinoteātrī "Rīga" līdz 10.jūnijam būs filmas papildu seansi. Rīgas Kultūras aģentūras mārketinga vadītājs Ivars Jakovels informēja, ka "Padomju stāstu" kopš filmas demonstrēšanas kinoteātrī "Rīga" līdz 22.maijam noskatījušies 1553 skatītāji.

Kā ziņots, galvenie "Padomju stāsta" pieturas punkti ir 1932. un 1933.gada mākslīgi izraisītais bads Ukrainā jeb "golodomors", poļu virsnieku noslepkavošana Katiņā 1940.gadā, SS un čekistu sadarbība, masu deportācijas Padomju Savienībā un medicīniskie eksperimenti, kas tika veikti ar gulaga sistēmā ieslodzītajiem.

Par to filmā runā unikāli arhīvos iegūti kadri, filmas veidotāju pieaicinātie gan krievu, gan rietumvalstu eksperti un arī padomju represijas pārdzīvojušie.

Filmu veidoja radošā apvienība "Labvakar", filmas autors un režisors ir Šņore, operators - Edgars Daugavvanags.

Komentāri (51)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu