Tiesā joprojām nav apstrīdēti vēlēšanu rezultāti

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai arī pagājušajā piektdienā beidzās termiņš, līdz kuram tiesā varēja apstrīdēt 10.Saeimas vēlēšanu rezultātus, joprojām neviena parlamenta vēlēšanās startējusī partija to nav izdarījusi, informē Administratīvā rajona tiesa.

Tiesa pieteikumu gan saņem arī tad, ja tas sūtīts pa pastu, taču tad uz aploksnes jābūt 22.oktobra zīmogam.

Likums noteic, ka kandidātu sarakstu iesniedzējiem ir tiesības Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) lēmumu par vēlēšanu rezultātu apstiprināšanu triju darbdienu laikā pēc tā pieņemšanas pārsūdzēt tiesā. CVK oficiālos 10.Saeimas vēlēšanu rezultātus apstiprināja otrdien. Pieteikuma iesniegšana tiesā gan neaptur šā lēmuma darbību.

Satversmes tiesā noskaidroja, ka tiesa pagaidām vēl nav ierosinājusi lietu pēc vairāku Saeimā neiekļuvušo sīkpartiju pieteikuma par to, lai tiktu atcelts Saeimas vēlēšanu likums. Tiesai līdz 11.novembrim jāizlemj, vai lieta ir ierosināma.

Pieteikuma iesniedzēji norādījuši, ka viņiem nav dota iespēja piedalīties pirmsvēlēšanu diskusijās televīzijā un paust savu viedokli laikrakstos. Viņi sūdzas par visu Saeimas vēlēšanu likumu kopumā, lūdz to atcelt kā nedemokrātisku un neatbilstošu vairākiem Satversmes pantiem.

Tiesā vērsās partiju "Daugava-Latvijai", "Ražots Latvijā", "Par prezidentālu republiku", "Tautas kontrole" un apvienības "Atbildība" pārstāvji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu