Sākta notriektās Malaizijas lidmašīnas atlūzu savākšana

LETA
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Svētdien Ukrainas austrumos sākušies jūlijā notriektās Malaizijas pasažieru lidmašīnas atlūzu savākšanas darbi, no notikumu vietas vēsta ziņu aģentūra AFP.

Promaskavisko kaujinieku pasludinātās Doņeckas «tautas republikas» Ārkārtas situācijas ministrijas strādnieki lidmašīnas nogāšanās vietā netālu no Hraboves ciemata, Doņeckas apgabalā, svētdien ar metāla zāģiem sāka sadalīt lidmašīnas atlūzas.

Nīderlandes eksperti, kas izmeklē lidmašīnas notriekšanu, apstiprināja, ka viņi pārrauga atlūzu aizvākšanas darbus, kas varētu ilgt «vairākas dienas». Viņi arī apliecināja, ka atlūzas vispirms tiks nogādātas uz Harkovu un tad ar lidmašīnu uz Nīderlandi.

Katastrofā dzīvību zaudēja visi 298 cilvēki, kas atradās reisa Amsterdama-Kualalumpura lidmašīnā, arī 193 Nīderlandes pilsoņi.

No 298 bojāgājušajiem līdz šim ir izdevies identificēt 289.

Rietumi un Kijeva uzskata, ka Malaizijas lidmašīnu notriekuši promaskaviskie kaujinieki, raidot raķeti no zenītartilērijas kompleksa «Buk», kuru tiem piegādājusi Maskava.

Uzreiz pēc lidmašīnas notriekšanas Rietumu medijos izskanēja arī versijas, ka liktenīgo raķeti izšāvuši Krievijas karavīri, kas atradušies Ukrainas teritorijā vai arī Krievijas teritorijā līdzās Ukrainas robežai.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu