Noskaidrots jaunietis, kas nofilmēts guļam zem vilciena (124)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jaunietis, kurš apgūlās zem braucoša pasažieru vilciena un kura "varoņdarbu" filmēja draugi, lai vēlāk video ievietotu internetā, jau ir noskaidrots, laikrakstam "Diena" atklājusi "Latvijas dzelzceļa" (LDz) Sabiedrisko attiecību daļas pārstāve Antra Birzule.

"LDz Iekšējās drošības daļai sadarbojoties ar Valsts policiju (VP), izmeklēšana ir būtiski pavirzījusies uz priekšu - ir aizdomās turētais un notiek tālākas procesuālas darbības," pastāstīja LDz pārstāve. Sīkāka informācija pagaidām netiek sniegta, tomēr viņa piebilda, ka "personāžs ar līdzīgām ekstrēmām lietām izcēlās jau iepriekš".

Jau rakstījām, ka videosižetā puisis starp sliedēm novieto videokameru, tad noguļas pats un gaida tuvojamies vilcienu. Viņam ir arī līdzzinātāji – vismaz trīs, kas notikušo vēro turpat dzelzceļa malā un arī filmē.

Puisim pāri pārbrauc pasažieru vilciens. Viņš paliek dzīvs. Tad pieceļas un gardi smejas. Viņam liekas, ka joks izdevies. Šis puiša "varoņdarbs" nonācis internetā.

LDz Iekšējās drošības daļas vadītājs Vasilijs Gigels: "Pašnāvības gadījumi mums ir diezgan bieži, jo nereti cilvēki izvēlas dzelzceļu, bet šāds gadījums, kad jaunieši sev uzdzen tādā veidā adrenalīnu, nedomājot, ka paši var ciest un citi, kas brauc vilcienā, - ja būtu bijusi strauja bremzēšana, tas varēja izraisīt katastrofu."

"Latvijas dzelzceļa" pārstāvji uzskata, ka jaunietis, kas gūlās zem braucoša vilciena, dzimis laimes krekliņā. Jo izdzīvo tikai retais. Šogad fiksēts 21 dzelzceļa satiksmes negadījums, kuros cietuši cilvēki, no tiem 17 ar letālu iznākumu.

Filmētajā materiālā redzams, ka vilciens nav bremzējis. Dzelzceļnieki skaidro - tas puisi paglābis ne tikai no varbūtējās nāves, bet arī kriminālatbildības, kas būtu gadījumā, ja, ekstrēmi bremzējot, ciestu pasažieri un būtu bojāts ritošais sastāvs. Par vilciena patvarīgu apturēšanu var ieslodzīt cietumā pat uz septiņiem gadiem.

Šajā gadījumā pārgalvim var piespriest vien administratīvo sodu - piecus latus. Jo likumdošana gulšanos zem braucoša vilciena pielīdzina staigāšanai pa sliedēm neatļautā vietā.

Komentāri (124)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu