VEF Kultūras pils renovācijas laikā telpas būs jāatstāj vairāk nekā 30 kolektīviem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

VEF Kultūras pils renovācijas laikā telpas būs jāatstāj 34 kolektīviem, kā arī kultūras centra administrācijai, muzejam un tehniskajam personālam, pastāstīja Rīgas domē (RD).

Tautas deju ansambļi, kori un citi kolektīvi remontdarbu laikā sanāks kopā telpās Brīvības gatvē 266. Vairāki kolektīvi trenēsies arī Rīgas 45. vidusskolā, savukārt ansamblis «Zelta sietiņš» pārvāksies uz Rīgas 9. vakara maiņu vidusskolu.

VEF Tautas teātris darbosies Rīgas Centrālajā filiālbibliotēkā «Vidzeme», savukārt VEF muzejs atradīsies telpās Skuju iela 29. Plānots, ka VEF Kultūras pils administrācija pārvāksies uz telpām Laimdotas ielā 42.

Kaut arī renovācija VEF Kultūras pilī vēl nav sākta, 14 kultūras centra kolektīvi jau atraduši telpas citviet Rīgā.

Daudzi VEF Kultūras pils kolektīvi savu jauno mājvietu atraduši Rīgas skolās.

Jau ziņots, ka VEF Kultūras pils renovācija būs atkarīga no tā, vai Eiropas Komisija izsludinās konkursu, kurā RD cer iegūt 6,07 miljonus eiro, kas ir vairāk nekā puse būvniecības darbiem nepieciešamā finansējuma.

Pašvaldība plāno sagatavot un iesniegt projekta iesniegumu Emisijas kvotu izsolīšanas instrumenta finansēto projektu atklātajā konkursā «Siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšana valsts nozīmes aizsargājamos arhitektūras pieminekļos».

RD par VEF Kultūras pils pārbūves un renovācijas darbu veikšanu parakstījusi līgumu ar uzņēmumu «Velve». Darbu līgumcena ir 8,97 miljoni eiro, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN). Kopējās projekta izmaksas ar PVN ir aptuveni 11 miljoni eiro.

Iepirkumu konkurss par VEF Kultūras pils rekonstrukciju un renovāciju tika izsludināts jau pagājušā gada vasarā. Rekonstrukciju bija plānots īstenot līdz Latvijas valsts dibināšanas simtgades jubilejai.

VEF Kultūras pils kā kultūras centrs darbību sāka 1960.gada 1.martā un ir lielākā Latvijas kultūras iestāde ar vairāk nekā 50 mākslinieciskajiem kolektīviem, studijām un interešu klubiem, kuros darbojas aptuveni 3000 cilvēku - gan pirmsskolas vecuma bērni, gan pusaudži un jaunieši, gan vidējās un vecākās paaudzes rīdzinieki. 2009.gadā VEF Kultūras pils ieguva Valsts aizsargājama arhitektūras pieminekļa statusu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu