ZZS koalīcijas veidošanu atstāj Dombrovska ziņā (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) jaunās koalīcijas veidošanu atstāj premjera Valda Dombrovska (JL) ziņā un neliks šķēršļus tās paplašināšanai, šodien pēc ZZS valdes sēdes žurnālistiem sacīja partijas līderi Raimonds Vējonis un Augusts Brigmanis.

Vējonis atgādināja, ka jau 3.oktobrī ZZS un "Vienotības" kopīgās sarunās ZZS piekrita uzaicinājumam veidot kopīgu sadarbību 10.Saeimā un jaunajā valdībā. ZZS un "Vienotībai" 10.Saeimā ir 55 deputātu balsis, kas nodrošina stabilu vairākumu.

Vējonis norādīja, ka ZZS apstiprina gatavību sadarboties ar "Vienotību" gan Saeimā, gan jaunās valdības veidošanā, atbalstot Dombrovska kandidatūru Ministru prezidenta amatam.

Ja 'Vienotība" uzskatīs, ka 55 balsis ir nepietiekams vairākums, tad ZZS neliks šķēršļus centieniem paplašināt iespējamo koalīciju, apgalvoja politiķis.

Vējonis arī pauda uzskatu, ka Dombrovska iesniegto divu dokumentu par sadarbības principiem jaunajā valdībā un tās iespējamām prioritātēm redakcija ir ņemama par pamatu jaunās valdības deklarācijas un sadarbības līgumu sagatavošanai.

Brigmanis norādīja, ka koalīcijas partneru piesaistīšana ir Dombrovska ziņā, kurš izlems - aicināt viņus vai ne.

Kā ziņots, "Vienotība" nav gatava atsaukt iepriekš izteiktos nosacījumus dalībai četru partiju koalīcijā, šodien žurnālistiem sacīja Dombrovskis.

"Mēs šos nosacījumus nevaram atsaukt, jo tie ir skaidri, loģiski un pietiekami pārdomāti. Latviešu valoda un okupācijas jautājums - tie ir skaidri pamati, uz ko balstīties," norādīja Dombrovskis.

Kā ziņots, premjers kā dažus no sadarbības nosacījumiem apvienībai "Saskaņas centrs" (SC) izvirzījis Latvijas okupācijas fakta atzīšanu un apņemšanos neapdraudēt latviešu valodas kā vienīgās valsts valodas statusu.

SC ir gatava iet uz sarunām par valdības koalīcijas veidošanu, ja pirms tām SC netiks izvirzīti nekādi nosacījumi, - LNT raidījumā "900 sekundes" šorīt sacīja SC priekšsēdētājs, Rīgas mērs Nils Ušakovs.

"Ja "Vienotība" šodien publiskajā telpā atsauks visus savus nosacījumus, esam gatavi iet uz sarunām," sacīja Ušakovs. Viņš piebilda, ka neesot tā, ka kāds no publiski izskanējušajiem nosacījumiem SC būtu nepieņemams, "esam gatavi runāt par visu".

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu