Rīgas domnieki lems par iespējām apturēt taksometru karus (67)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas domes prezidijs šodien plkst.10 ārkārtas sēdē lems par iespējām apturēt taksometru karus galvaspilsētā.

Paredzēts, ka ar ziņojumiem prezidija sēdē uzstāsies Rīgas Pašvaldības policijas un Valsts policijas pārstāvji. Uz sēdi uzaicināti arī Rīgas domes Pasažieru komercpārvadājumu komisijas locekļi.

Rīgas pašvaldība nepieļaus taksometru karus, sarkanā līnija ir pārkāpta, vakar prezidija sēdē sacīja galvaspilsētas vicemērs Ainārs Šlesers (LPP/LC).

Šlesers norādīja, ka pašvaldība šādā situācijā nevar mierīgi sēdēt un gaidīt, kamēr lietu atrisinās policija. "Sākusies šaudīšanās, tiek apdraudētas dzīvības, var ciest garāmgājēji. Pašvaldībai ir jārīkojas,'''' uzsvēra vicemērs.

Deputāti nolēma, ka pulcēsies uz ārkārtas prezidija sēdi, lai lemtu par iespējamo rīcību taksometru karu apturēšanā un situācijas normalizēšanu taksometru biznesā.

Šlesers norādīja, ka Pasažieru komercpārvadājumu komisijai vajadzētu sapulcēties, lai lemtu par licences atņemšanu vainīgajai taksometru kompānijai. Šlesers arī uzdeva domes juristiem izvērtēt, cik lielas iespējas pašvaldībai ir iejaukties taksometru biznesā un atņemt licences kompānijām, kas nodara kaitējumu galvaspilsētas tēlam.

Jau ziņots, ka naktī no otrdienas uz trešdienu notika pirmais incidents, kura laikā SIA "Rīgas transporta sabiedrība" (baltās "Toyota") taksometru vadītāji - trīs vīrieši - uzbruka vienai sievietei, "Baltic Taxi" taksometra vadītājai, ielencot automašīnu, pārdurot riepu, sabojājot durvis.

Savukārt naktī uz ceturtdienu noticis vēl viens uzbrukums, kura laikā neidentificēts ļaundaris šāvis uz jaunās taksometru pakalpojumu kompānijas "Baltic Taxi" automašīnu.

Par abiem gadījumiem sākti kriminālprocesi.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, pēdējie taksometru kari Rīgā notika pirms desmit gadiem, no 1998. līdz 2000.gadam.

Saistībā ar konkurences cīņu notika uzbrukumi taksometru firmu "Rīga Taxi" un "Bona M" automašīnām, tādēļ policijā tika ierosināti vairāki kriminālprocesi.

Abu taksometru firmu automašīnas tika dauzītas, kā arī dedzinātas. Gandrīz visos šajos gadījumos nozieguma raksturs bija identisks - automašīnā iesēdās pasažieris, bet, sasniedzot izvēlēto galamērķi, parādījās citas personas, kas ar dažādiem priekšmetiem taksometrus dauzīja.

Rīgas domes Pasažieru komercpārvadājumu komisijas priekšsēdētājs Jānis Zaržeckis (LPP/LC) norādīja - ja tiks pierādīta krimināla rīcība, taksometru firma var no licences droši atvadīties.

"Ja būs skaidrs, ka tiek lietoti pretlikumīgi līdzekļi, mēs lietosim likumīgus un atņemsim licenci. Ja nebūs licences, nebūs, kas karo," norādīja Zaržeckis, gan piebilstot, ka "takšu kari bijuši vienmēr un visās pilsētās".

Komentāri (67)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu