"Milžu cīņu" producenta ietekme uz žūriju (8)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TV3

Ar populāro šovu parādīšanos Latvijas telekanālos skatītāju prātos nebeidz virmot vairāki neskaidri jautājumi. Viens no tiem ir - vai žūrijas komentāri un vērtējums nav jau iepriekš iestudēti? Visvairāk neskaidrību vijas ap šova "Dziedi ar zvaigzni. Milžu cīņas" žūrijas pārstāvi, mūziķi Mārtiņu Freimani - kas noticis ar sirsnīgo dzīvnieku aizstāvi un komponistu, ka sācis šova dalībniekus nepamatoti apvainot un izteikt asas un nežēlīgas piezīmes?

Katrā televīzijas šovā varam vērot kā labos žūrijas pārstāvjus, tā arī piekasīgos un kritiskos. Kā "sliktos" žūrijas locekļus sabiedrība atminas horeogrāfu, deju grupas "Dzirnas" vadītāju Agri Daņiļēviču (šovs "Dejo ar zvaigzni"); kordiriģentu Intu Teterovski ("Koru kari"); horeogrāfu Vladimiru Ponomarjovu ("Dejo ar zvaigzni 3").

Protams, šova būtība ir izklaide, kuras pamatā ir dažāds žūrijas vērtējums un komentāri par dalībnieku priekšnesumu, bet nereti šī kritika sāk nodot - mēs sabiedrībā pazīstamās personas ieraugām tām neraksturīgā gaismā...

Visvairāk neizpratnes ir par mūziķa Mārtiņa Freimaņa uzvedību žūrijas rindās. Kā Freimanis atklājis izdevumam "Privātā Dzīve", viņš ir saņēmis dažus norādījumus no šova producenta, televīzijas šova veidotāja lietuvieša Justina Milušauska:

"No producenta puses bija norāde, ka ar katru raidījumu man ir jākļūst aizvien stingrākam un stingrākam! Un tā arī būs!"
Žūrijas pārstāvis Mārtiņš Freimanis
Žūrijas pārstāvis Mārtiņš Freimanis Foto: TV3

Bet izdevumā "Kas Jauns" Mārtiņš uz jautājumu, vai viņa vērtējums ir paša vai pēc scenārija, atbild, ka nevar atklāt līguma nosacījumus, jo tas saturot komercnoslēpumu:

"Esmu parakstījis klusēšanas līgumu!"

Sava vērtējuma kritērijus šovā mūziķis nosauc kā vadīšanos pēc izjūtām: "Ja kādam nepatīk, neko darīt,  es savu viedokli nemainīšu!"

Lai gan Freimanis šovā iesākumā bija uzaicināts kā viesis, producents nolēma viņu paturēt ilgāk - un tā pat līdz šova beigām!

"Jā, es vērtēšu līdz pat šova beigām, ja mani nenošaus," izdevumā "PDz" joko Freimanis.

Pirms Mārtiņa šovā sliktā žūrijas locekļa lomu bija uzņēmies Dailes Zigis, kurš pēcāk atteicies: "Mani gribēja uztaisīt par slikto, bet man tas nav vajadzīgs! Kā lai objektīvi vērtē?"

Interesants, bet neskaidrs fakts paliek TV sejas Valtera Krauzes rīcība, atsakoties vadīt šovu, - tagad viņa lomu ieņem Baiba Sipeniece-Gavare.

Šova producentu Justinu Milušauski žūrijas pārstāvis Mārtiņš Freimanis dēvē par ambiciozu, bet foršu cilvēku. Toties viens no Milžiem Niks Matvejevs izdevumā "PDz" atklāj, ka saprotot producenta vēlmes: "Pirms šova viņa vēlējums mums bija - lai nav garlaicīgi, lai nav vienprātības un lai ir konflikti! Tas viss arī notiek!"

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu