Lielbritānija gatava pastiprināt sankcijas pret Krieviju

LETA/UKRAINSKA PRAVDA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kemerons paziņojis, ka Apvienotā Karaliste nevēlas jaunu Auksto karu ar Krieviju, tomēr ir gatava pret to pastiprināt sankcijas.

Kā vēsta ziņu aģentūra «Reuters», šādu soli Lielbritānija nolēmusi spert, turpinoties Krievijas agresijai Austrumukrainā.

«Krievijas rīcība rada nopietnus draudus pārējai Eiropai,» norādīja Kemerons.

Lielbritānijas premjerministrs uzskata, ka gadījumā, ja situācija Ukrainā neuzlabosies, Lielbritānija ir gatava izdarīt lielāku spiedienu uz Krieviju.

Vērst sankcijas pret Krieviju, viņaprāt, "ir ne tikai morāli pareizi", bet arī "atbilst Lielbritānijas nacionālajām un ekonomiskajām interesēm", Kemerona teikto citē Lielbritānijas laikraksts "Daily Mail".

Kemerons saka: «Bijušais Padomju Savienības prezidents Mihails Gorbačovs norādīja, ka mēs esam pie jauna Aukstā kara robežas. Es nedomāju, ka tas ir neiespējami, bet tas nav tas, ko mēs vēlamies panākt. Tuvākajā nedēļas nogalē man būs iespēja to pateikt prezidentam Putinam.»

«Tajā pašā laikā vēlos viņu brīdināt: ja Krievija turpinās iet pa iesākto ceļu, mēs uz to palielināsim spiedienu. Līdz ar to nākotnē Krievijas attiecības ar pasauli būs pilnīgi citādas nekā šobrīd,» piebilda premjerministrs.

Jāatgādina, ka vēlēšanas, kas norisinājās teroristu kontrolētajās teritorijās Austrumukrainā, gan Eiropas Savienība (ES), gan ASV nosaukušas par Minskā noslēgtās vienošanās pārkāpumu. ES jau paziņoja, ka sankciju samazināšana pret Krieviju vispār nav apspriežama.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu