Igaunijas premjers: Teroristu nolūks ir sēt bailes

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Reaģējot uz Briselē otrdien notikušajiem teroraktiem, Igaunijas premjerministrs Tāvi Reivass paziņoja, ka teroristu nolūks ir sēt bailes.

«Mēs esam dziļi satriekti par teroraktiem, kas notika Briselē. Šiem (..) zemiskajiem uzbrukumiem ir viens mērķis: sēt bailes,» Reivasa teiktais citēts Igaunijas valdības preses dienesta paziņojumā.

«Mēs nepadosimies bailēm. Arī kad ir noticis uzbrukums Eiropas sirdij. Eiropa ir ar Beļģiju un visu Eiropu, nostājoties pret terorismu,» uzsvēris Igaunijas premjers.

Viņš arī izteica līdzjūtību upuru tuviniekiem.

«Igaunija domās ir ar jums,» teikts Reivasa paziņojumā.

Jau vēstīts, ka Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess uzsvēris, ka Eiropas Savienības (ES) sadarbības uzdevums ir atrast tās personas un organizācijas, kas otrdien sarīkoja teroraktus Briselē.

«Atkal notiek mēģinājumi mūs nogalināt, tieši Eiropas sirdī,» sociālajā tīklā «Facebook» ierakstījis Ilvess.

«Atbilde šādiem zemiskiem un pretīgiem noziegumiem ir visas Eiropas sadarbība, lai notvertu un iznīcinātu šos kriminālnoziedzniekus un viņu tīklus,» uzsvēris Igaunijas prezidents.

«Igaunija ir ar Beļģiju. Mūsu līdzjūtība visiem Briseles sprādzienu upuriem un viņu tuviniekiem,» piebildis Ilvess.

Jau vēstīts, ka Beļģijas galvaspilsētā Briselē otrdien notika vairāki sprādzieni, tostarp lidostā un metro, kuros gājuši bojā vismaz 26 cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu