Sprādzienos Briseles lidostā un metro vismaz 34 nogalināti un ap 250 ievainotu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Briseles Zaventemas lidostā otrdienas rītā notikuši divi sprādzieni. Tiek ziņots par 34 bojāgājušajiem un vismaz 250 ievainotajiem lidostā un metro stacijā netālu no Eiropas Savienības institūcijām. Vairākās Beļģijas vietās notiek policijas reidi. Uzbrukumi tiek klasificēti kā terora akti. Teroristu grupējums «Islāma valsts» uzņēmies atbildību par otrdien notikušajiem sprādzieniem Briselē - publiskots iespējamā lidostas spridzinātāja attēls.

Atcelti visi reisi. Apturēta arī vilcienu kustība uz lidostu. BBC, atsaucoties uz «Belga News Agency», vēsta: saņemtas ziņas, ka pirms abiem sprādzieniem lidostā bijuši dzirdami vairāki šāvieni un izsaucieni arābu valodā.

Informācija īsumā:

Briseles lidostā neilgi pirms plkst.9 pēc Latvijas laika nogranda divi sprādzieni. Apmēram stundu vēlāk vēl viens sprādziens notika Mālbēkas metro stacijā, kas atrodas netālu no Eiropas Savienības (ES) institūcijām. Briselē apturēta sabiedriskā transporta satiksme, slēgta robeža ar Franciju, līdz augstākajam paaugstināts draudu līmenis.

Sprādzienos, kas otrdien notika Briseles Zaventemas lidostā un Beļģijas galvaspilsētas metro sistēmā, nogalināti vismaz 34 cilvēki un vēl ap 180 ievainoti. Tiek brīdināts, ka bojāgājušo skaits varētu pieaugt, jo daudzu ievainoto stāvoklis ir ļoti smags.

Sprādzieni notikuši četras dienas pēc Salaha Abdeslama aresta Briselē. Varas iestādes viņu uzskata par galveno aizdomās turēto Parīzes teroraktu sarīkošanā novembrī.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu