ZZS jaunajā valdībā virzīs Dūklavu un Auguli (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), kurai patlaban Valda Dombrovska ("Vienotība") vadītājā valdībā ir pieci ministru portfeļi, darbam jaunajā valdībā plānojusi virzīt tikai divus no pašreizējiem ministriem, bet pārējie būšot jauni kandidāti, stāstīja ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

No pašreizējiem ZZS ministriem darbam jaunajā valdībā tiks virzīts pašreizējais zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, kā arī labklājības ministrs Uldis Augulis, taču no Brigmaņa teiktā noprotams, ka Auguļa kandidatūra varētu tikt virzīta citas ministrijas vadībai. Pārējos ZZS izvēlētos ministru kandidātus Brigmanis nevēlējās atklāt, norādot, ka pieņemts lēmumus līdz oficiālajām sarunām ar "Vienotību" šos vārdus nepubliskot.

Viņš gan pilnībā neizslēdza, ka nākamajā valdībā varētu darboties vēl kāds no pašreizējiem ZZS pārstāvjiem valdībā. Bez labklājības un zemkopības jomas no ZZS valdībā pašlaik strādā izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe, reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministre Dagnija Staķe un vides ministrs Raimonds Vējonis.

Uz jautājumu, kādu ministriju vadību jaunajā valdībā ZZS vēlas uzņemties, Brigmanis atbildēja izvairīgi, sakot, ka, ņemot vērā vēlēšanu rezultātus un iegūtos 22 deputātu krēslus Saeimā, ZZS pretendēs gan uz spēka ministrijām, gan arī ekonomiskās struktūras ministrijām, netieši apstiprinot publiski izskanējušo informāciju, ka papildus jau pašreizējām ministrijām ZZS savā pārziņā vēlas arī Ekonomikas ministriju.

"Mūsu prasības būs adekvātas deputātu balsīm Saeimā. Vēlētājs mums ir devis pietiekami lielu mandātu, lai ZZS nepazemotos un nebūtu lūdzēju lomā. Respektēsim uzvarētāju viedokli, bet būsim prasīgi," ZZS pozīciju ministru portfeļu sadalē skaidroja Brigmanis.

Neoficiāli izskanējušo informāciju, ka ir jau zināms jaunās valdības sastāvs, Brigmanis nosauca par "pēdējām muļķībām" un "preses pīli", uzsverot, ka sarunas ar "Vienotību" ir gaidāmas tikai jaunnedēļ, taču precīzs laiks arī vēl neesot zināms, jo "Vienotība", kas uzņēmusies jaunās valdības veidošanu, ZZS par to vēl nav informējusi.

Viņš gan pieļāva, - kāds jau ir runājis par konkrētiem ministru kandidātiem, taču ZZS šāda informācija nav un tā nav devusi savu piekrišanu un akceptu. "Tā ir veltīga cilvēku tracināšana," kritisks bija Brigmanis.

ZZS Saeimas frakcijas vadītājs atkārtoti apliecināja, ka viņa pārstāvētais politiskais spēks ir gatavs valdībā sastrādāties gan ar "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK), gan ar "Saskaņas centru", bet viņa rīcībā neesot informācijas, vai "Vienotība" izlēmusi VL-TB/LNNK koalīcijā neiesaistīt, bet slēgt ar to tikai sadarbības līgumu.

"Valdības pamatu veido ZZS un "Vienotība", tomēr vēlēšanu uzvarētājiem ir visas tiesības meklēt papildu koalīcijas partnerus. Kādā sastāvā jaunā valdība strādās, ir jāizlemj "Vienotībai" un jāpiedāvā ZZS. Esam atvērti sarunām un gaidīsim "Vienotības" lēmumu," teica Brigmanis.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu