"Mercedes McLaren SLR 722 Edition" (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vēl viens vācu auto ražotājs, kas ar īpašu modeli atskatās pagātnē uz panākumiem leģendārajās "Mille Miglia" sacensībās, ir "Mercedes-Benz" – kompānija sagatavojusi īpašu superautomobiļa "SLR McLaren" versiju.

Ātrā un dārgā, bet ražotāja cerības neattaisnojušā superauto jaunāko modifikāciju sauc "Mercedes McLaren SLR 722 Edition". Tā tapusi par godu britu leģendas - Stirlinga Mosa – uzvarai "Mille Miglia" sacīkstēs 1955.gadā ar "Mercedes-Benz 300 SLR" automobili, kura starta numurs bija 722; to, starp citu, toreiz piešķīra atbilstoši starta laikam, un Mosa gadījumā tas bija 7:22 no rīta.

Salīdzinot ar standarta SLR, "722 Edition" ir vēl nedaudz jaudīgāks un ātrāks: "Mercedes-Benz" inženieri veikuši izmaiņas dzinēja vadības bloka programmatūrā, ieplūstošā gaisa dzesētājā, līdz ar ko automobilim uzstādītā 5,5 litru V8 kompresordzinēja jauda no 626 zirgspēkiem palielinās līdz 650, paātrinājums līdz 100 km/h sarūk par 0,2 sekundēm līdz 3,6 sekundēm, bet maksimālais ātrums sasniedz 337 km/h.

"722 Edition" ir jaudīgāka bremžu sistēma, kuru labi var redzēt caur speciāliem, melni krāsotiem 19'''' vieglmetāla diskiem, balstiekārta ir stingrāka un virsbūve ir par 10 milimetriem zemāka.

Ja neskaita melnos riteņu diskus, jauno auto no pārējiem SLR var atšķirt arī pēc citādāka dizaina priekšējā bampera un spoilera, kā arī aerodinamiskā difuzora aizmugurē, kuriem piemīt arī praktiska nozīme, proti, tie atbilstoši jaudas un ātruma pieaugumam palielina piespiedošo spēku.

"Mercedes McLaren SLR 722 Edition" tiks saražots tikai 150 eksemplāros, un tā prezentācija par godu "SLR McLaren" kluba dibināšanai notiks Le Castellet sacīkšu trasē Francijā.

Tā cena ir par tikai 20 000 eiro augstāka kā 435 000 eiro vērtajam "SLR McLaren".

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu