"Latvijas dzelzceļš" par pusmiljonu sponsorē privātu sporta klubu papildināta (430)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Valsts akciju sabiedrības "Latvijas dzelzceļš" meitas uzņēmums SIA "LDz Cargo" nupat kā noslēdzis sadarbības līgumu ar hokeja kluba "Dinamo Rīga", tā sponsorēšanai atvēlot 500 000 latu.

(Ar premjera viedokli papildināta otrā rindkopa)

Saistībā ar "Latvijas dzelzceļa" lēmumu jau iepriekš izskanējis daudz kritikas. Ministru prezidents Valdis Dombrovskis paudis neizpratni par uzņēmuma rīcību, vilcinoties nosaukt summu, par kādu sporta klubs "Dinamo" tiks sponsorēts. Savukārt šodien pēc tikšanās ar valsts prezidentu Valdi Zatleru premjers Valdis Dombrovskis paziņoja, ka valsts uzņēmumi var atbalstīt sportu, tomēr katrs gadījums ir jāizvērtē atsevišķi.

Bijušais premjers un Rīgas "Dinamo" līdzīpašnieks Aigars Kalvītis savukārt nāca klajā ar ideju, lai kluba finansēšanā iesaistās arī citi lielie valsts uzņēmumi. Kalvītis norāda, ka arī ārvalstīs, piemēram, Kazahstānā un Baltkrievijā šāda veida klubus atbalsta no valdības kabatas.

Ekonomikas ministrs Artis Kampars vakar pēc TVNET lūguma komentēt Kalvīša ideju, ar preses sekretāra Sandra Sabajeva starpniecību norādīja, ka šādu iniciatīvu neatbalsta, jo tā "drīzāk uzskatāma par mārketinga aktivitāti".

LDz Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Antra Birzule uzņēmuma lēmumu sponsorēt "Dinamo Rīga" skaidro ar to, ka "Latvijas dzelzceļam" vitāli svarīgs ir arī Krievijas tirgus, tāpēc šāda veida reklāma ar "Dinamo Rīga" starpniecību ir ārkārtīgi svarīga.

"SIA "LDz Cargo", kas ir va/s "Latvijas dzelzceļš" meitassabiedrība un ir lielākais kravu pārvadātājs Latvijā, Krievijas tirgus ir vitāli svarīgs un reklāma tajā ir nepieciešamība," viņa skaidro.

"Sadarbība starp SIA "LDz Cargo" un hokeja klubu Dinamo 2009./2010. gada hokeja sezonā nav sponsorēšana vai atbalstīšana. Sadarbības projekts jau 2008.gada nogalē tika iekļauts Latvijas dzelzceļa 2009. gada gada budžetā, ko arī apstiprināja akcionārs. Līgums, kas ir sadarbības tehniskais nodrošinājums, tika noslēgts 2009. gada 1. jūnijā," viņa skaidro.

Uģis Magonis, VAS "Latvijas dzelzceļa" valdes priekšsēdētājs: "Sadarbība ar hokeja klubu "Dinamo" ir konkrēta mārketinga komunikācijas plāna aktivitāte gada garumā par kopējo summu Ls 500 000 ar mērķi nostiprināties Krievijas tirgū un piesaistīt jaunus un lielākus kravu apjomus pārvadāšanai pa dzelzceļu caur Latviju, tādējādi palielinot Latvijas ienākumus gan no uzņēmuma saņemtās peļņas daļas, gan nomaksāto nodokļu veidā. VAS "Latvijas dzelzceļš", kā arī tās meitassabiedrības allaž rūpīgi izvērtē ikvienu investēto latu, tajā skaitā mārketinga aktivitātēm paredzētos līdzekļus, un nekādas darbības netiek veiktas, neparedzot guvumu no iztērētā."

Uzņēmumā norāda, ka "Krievija jau šobrīd esot nozīmīgākais Latvijas partneris dzelzceļa kravu pārvadājumos un "Latvijas dzelzceļa" mērķis ir šos apjomus vēl palielināt, kā arī tas, ka LDz ir pelnošs uzņēmums, vienīgais dzelzceļš Eiropā un reģionā, kam pārdomātas uzņēmējdarbības rezultātā kravu apjomi šajos laikos ne tikai nav ievērojami kritušies, tie ir saglabājušies, atšķirībā no citvalstu dzelzceļiem, un šī sadarbība ar hokeja klubu netiek finansēta no valsts nodokļu maksātāju līdzekļiem, bet gan no uzņēmuma saimnieciskajai darbībai paredzētajiem līdzekļiem."

Komentāri (430)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu