13 populāri cilvēki, kuri publiski paziņojuši par homoseksualitāti

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Reuters/ScanPix

6. novembrī par savu seksuālo orientāciju sociālajā vietnē «Twitter» atzinās Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. Ir cilvēki, kuri viņa atzīšanos slavē un uzskata par drosmīgu, taču ir cilvēki, kuri to gāna.

 
Foto: Lita Krone/LETA

Edgars Rinkēvičs

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs 6.novembra vakarā mikroblogošanas vietnē «Twitter» publiski paziņoja par savu homoseksuālo orientāciju. Ministrs atlāja, ka cīnīsies par to, lai Latvijas valstī tiktu radīts tiesisks regulējums visu veidu partnerattiecībām.

 
Foto: Ieva Lūka/LETA

Kārlis Streips

Savu seksuālo orientāciju žurnālists un pasniedzējs Kārlis Streips nekad nav slēpis. Ar draugu Streips dzīvoja kopā astoņus gadus, taču 2012.gadā abi izšķīrās.

 
Foto: LETA

Māris Sants

2002.gadā bijušais mācītājs Māris Sants radio ēterā publiski paziņoja, ka ir gejs, viņš bija viens no pirmajiem latviešiem, kurš publiski «izkāpa no skapja». Pēc paziņojuma viņš tika atcelts no mācītāja amata un, lai izvairītos no nosodījuma, par dzīvesvietu izvēlējās Angliju.

 
Foto: Sejas.lv

Ieva Pļavniece

Latviešu aktrise Ieva Pļavniece 2013.gadā ārvalstīs reģistrēja laulību ar Anemiku Goldbergu, par laulību viņa publiski paziņoja sociālajos tīklos, tādā veidā pārsteidzot daudzus.

 

Tims Kuks

Pirms neilga laika arī ASV informācijas tehnoloģiju kompānijas «Apple» vadītājs Tims Kuks pirmo reizi publiski paziņoja, ka ir homoseksuālis. «Es esmu lepns, ka esmu gejs, un es uzskatu, ka tā ir viena no labākajām dāvanām, ko Dievs man ir devis,» izdevuma «Bloomsberg Weekly» slejā rakstījis Kuks.

 

Eltons Džons

Populārais britu dziedātājs Eltons Džons par savu seksuālo orientāciju oficiāli paziņoja 1988.gadā. Pirms tam viņš domājis, ka «tas bija pats par sevi saprotams». 1976.gadā intervijā žurnālam «Rolling Stone» viņš atzinis, ka viņu interesē gan sievietes, gan vīrieši, taču tikai 40 gadu vecumā viņš runājis skaidru valodu un atzinis, ka ir gejs.

 

Rikijs Mārtins

«Esmu lepns, ka varu apgalvot - esmu laimīgs homoseksuāls vīrietis. Esmu svētīts ar to, kas es esmu,» mākslinieks 2010.gadā atklāja savā oficiālajā tīmekļa vietnē «rickymartin.com». Viņa atzīšanās beidza gadiem ilgušos minējumus par viņa seksuālo orientāciju.

 

Džeisons Kolinss

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) basketbolists Džeisons Kolinss ir vēsturē pirmais Ziemeļamerikas aktīvais profesionālais sportists, kurš atzinies, ka ir gejs. Atzīšanos viņš izteicis intervijā žurnālam «Sports Illustrated».

 

Sintija Niksone

Ziņas par to, ka populārā seriāla «Sekss un lielpilsēta» aktrise Sintija Niksone sākusi satikties ar sievieti, izplatījās 2004.gadā, piecus gadus vēlāk abas saderinājās. Tomēr publiski par savu orientāciju Niksone paziņoja tikai 2012.gadā.

 

Viktors Gārbers

Ar savu paziņojumu 2013.gadā Gārbers pārsteidza daudzus, iepriekš par to aktieris publiski nevēlējās runāt, jo gribējis ziņas par privāto dzīvi paturēt pie sevis. Viktors Gārbers ar savu partneri kopā ir jau 14 gadus.

 

Elena Dedženeresa

Amerikāņu televīzijas personība par savu seksuālo orientāciju paziņoja 1997.gadā, kad klajā nāca tobrīd jaunākais žurnāla «Time» izdevums. Uz tā vāka bija uzraksts: «Aha, esmu lezbiete.»

 

Dizaineri Dolče un Gabana

Ietekmīgā modes zīmola «Dolce&Gabanna» autori Stefano Gabana un Domeniko Dolče par savām attiecībām publiski paziņoja 2010.gadā, kad kopā biju nodzīvojuši jau 15 gadus. Šobrīd gan abi vīrieši vairs kopā nav, taču ir darījumu partneri.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu