Bankas «Citadele» padomes priekšsēdētāja amatā strādās Tims Kolinss

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pēc «Citadeles» pārdošanas darījumam nepieciešamo uzraudzības iestāžu apstiprinājuma saņemšanas par bankas padomes priekšsēdētāju kļūs «Ripplewood Advisors LLC» izpilddirektors un dibinātājs Tims Kolinss.

Šodien Kolinss nosauca to 12 ārvalstu investoru vārdus, kuri pēc bankas «Citadele» darījuma noslēgšanās iegūs 52,6% bankas akciju. Daļa šo investoru arī kļūs par «Citadeles» padomniekiem vai padomes locekļiem.

Pēc darījuma noslēgšanās par «Citadeles» vecākajiem padomniekiem varētu kļūt bijušais ASV Federālo rezervju sistēmas vadītājs Pols Volkers, bijušais Pasaules Bankas prezidents Džeims D.Volfensons, kā arī centra «Belfer Center for Science and International Affairs» direktors Graiems T.Alisons.

Savukārt par «Citadeles» padomes locekļiem varētu kļūt Kanādas ilgtspējīgās attīstības tehnoloģijas padomes priekšsēdētājs un Kanādas viedtelefonu ražošanas uzņēmuma «BlackBerry» līdzdibinātājs Džeims L.Basili, kā arī bankas «Šinsei» korporatīvais izpilddirektors un bijušais «Citibank» darbinieks Danandžaja Dvivedi.

Kolinss šodien žurnālistiem sacīja, ka investori ir ļoti entuziastiski par investīcijām bankā «Citadele», par tās vadību un arī par Latviju kopumā. Viņš uzsvēra, ka bankas darījumam piesaistīta ļoti īpaša investoru grupa un šie cilvēki varēs sniegt īpašu pievienoto vērtību bankas attīstībai.

Kolinss atzina, ka viņš neinvestē tur, kur viņam nepatīk cilvēki. «Man patīk gandrīz visi Latvijā satiktie cilvēki,» teica Kolinss.

Investoru stratēģija ir padarīt banku «Citadele» par nacionālo un Baltijas čempionu, sacīja investors.

Kā ziņots, 5.novembrī tika parakstīts līgums par valstij piederošo bankas «Citadele» akciju pārdošanu 12 starptautisku investoru grupai un «Ripplewoods Advisors LLC» par 74 miljoniem eiro. Pārdošanas cena gan var mainīties atkarībā no bankas darbības rādītājiem līdz šā gada beigām, salīdzinot ar plānotajiem rādītājiem. Galīgā cena tiks noteikta 2015.gada pirmajā ceturksnī. Visi ieguvumi no iespējamās cenas korekcijas tiks ieguldīti bankas kapitālā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu