Šerloks Holmss un doktors Vatsons apmetušies Maskavā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Leģendārais detektīvs un literārais tēls Šerloks Holmss Artura Konana-Doila grāmatās aprakstītajā dzīvē nekad netika apmeklējis Krieviju, tomēr viņa piemineklis izdaiļo Krievijas galvaspilsētu.

Maskavas mērijas Pieminekļu komiteja nolēmusi, ka Maskavā ir nepieciešams piemineklis Šerlokam Holmsam un doktoram Vatsonam. 27.aprīlī tas atklāts pie Lielbritānijas vēstniecības Maskavas upes krastā. Uzstādīšanu pārrauga bezpeļņas organizācija "Cultural Dialogue/One World". Pieminekļa autors ir Andrejs Orlovs. Jaunā skulptūru kompozīcija ir vienīgā pasaulē, kurā abi Konana-Doila varoņi attēloti kopā, kā tas ierasts rakstnieka stāstos.

Bezpeļņas organizācijas viceprezidente Jeļena Koršunova uzskata, ka piemineklis varētu kļūt par "savdabīgu angļu kultūras pavadoni Krievijā." "Mūsu uzdevums ir vēlreiz atgādināt Krievijas iedzīvotājiem, īpaši jaunajai paaudzei, par izcilā rakstnieka daiļdarbiem," viņa piebilda.

Šerloks Holmss Padomju Savienībā bija ļoti populārs un joprojām saglabā popularitāti Krievijā. Laikā no 1979.gada līdz 2000.gadam Krievijā tika uzņemtas sešas ļoti populāras televīzijas filmas par izcilā privātdetektīva piedzīvojumiem. Krievu aktieris Vasilijs Ļivanovs par savu Holmsa atveidojumu saņēma Britu impērijas ordeni. Viņš ir vienīgais krievu aktieris, kas saņēmis šo balvu.

Fonds paziņoja, ka gatavojas uzstādīt pieminekļus vēl citiem literāriem varoņiem – Mazajam princim un donam Kihotam Maskavā, kā arī trīs musketieriem Sanktpēterburgā.

Raksti savas domas un ieteikumus Mēs parūpēsimies par pārējo.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu