Hlevicka advokāts iesniedz apelāciju par notiesājošo spriedumu Jūrmalgeitas lietā (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijušā Jūrmalas mēra Jura Hlevicka advokāts Jānis Grīnbergs ir pārsūdzējis Zemgales apgabaltiesas spriedumu, ar kuru politiķis tika atzīts par vainīgu Jūrmalas mēra vēlēšanu kukuļdošanas lietā un viņam tika piespriests piecu gadu cietumsods.

Protestu par tiesas spriedumu ir iesniegusi arī prokuratūra, uzzinājām tiesā.

Jau ziņots, ka pirmdien, 7.maijā, tiesa saņēma arī starptautiskā meklēšanā izsludinātā Germana Miluša advokāta Osvalda Svilāna apelācijas sūdzību.

Zemgales apgabaltiesa 23.martā nolēma Jūrmalas mēra vēlēšanu kukuļošanas krimināllietā apsūdzētajiem Milušam un Hlevickim piespriest piecu gadu cietumsodu ar mantas konfiskāciju. Hlevickis tika apcietināts tiesas zālē un nogādāts Matīsa cietumā.

Trešajam lietā apsūdzētajam - partijas "Jaunais centrs" deputāta kandidātam Gvido Harijam Volbrugam - tiesa piesprieda trīs gadu brīvības atņemšanu nosacīti ar trīs gadu pārbaudes laiku. Tiesa visiem apsūdzētajiem noteica tādu sodu, kādu bija lūgusi piemērot prokurore Zaļūksne. Tikai Volbrugam netika piespriesta prokurores prasītā mantas konfiskācija.

Krimināllieta izskatīšanas laikā tika sadalīta vairākās tiesvedībās, atsevišķi izdalot apsūdzētā Leonīda Lasmaņa epizodes, jo viņš vairākkārt neieradās uz tiesas sēdēm un viņa atrašanās vieta nav zināma.

Minētās personas ir apsūdzētas par kukuļa došanu Jūrmalas domes deputātam Ilmāram Ančānam ("Mūsu zeme"), lai viņš domes priekšsēdētāja vēlēšanās savulaik nobalsotu par Hlevicki (tolaik LPP).

Milušs 23.martā nebija ieradies uz tiesas sēdi, kurā Zemgales apgabaltiesa pasludināja spriedumu Jūrmalas mēra vēlēšanu kukuļošanas lietā. Prokurore Velta Zaļūksne tolaik pieļāva iespēju, ka Milušs varētu būt aizbēdzis. Sarunā ar aģentūru LETA Zaļūksne atzina, ka šādu notikumu pavērsienu viņa jau prognozējusi un par šādu Miluša rīcību nebrīnās.

Miluša advokāts Osvalds Svilāns tolaik sacīja, ka viņa klientam esot palicis slikti un viņš esot kādā ārstniecības iestādē. Advokāts nezināja, kur tieši ārstējas Milušs. Aģentūra LETA toreiz apzvanīja visas Rīgas un Jūrmalas stacionārās ārstniecības iestādes, neatliekamās medicīniskās palīdzības staciju, kā arī atsevišķus rehabilitācijas centrus, taču Milušs tajās nebija atrodams.

Mēnesi pēc tam, kad Zemgales apgabaltiesa pasludināja spriedumu Jūrmalas mēra vēlēšanu kukuļošanas krimināllietā, Milušs tika iekļauts starptautiskās meklēšanas sistēmā, aģentūrai LETA apstiprināja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja priekšniece Ieva Rekšņa.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu